Dana 29. 06. sve do 31. 08. 2017. u prostorima galerije UHBDDR predstavljena je izložba umjetnice Silvije Horvat pod nazivom More– na, o, po, prema, pri, u…

Na izložbi su prikazane slike mora i podmorja naslikane u jedinstvenom stilu akrilnog slikarstva pod nazivom "akrilno pjenušanje", koje stvaraju rezultat jedinstvenih apstraktnih i impresionističkih kreacija.

Očaranost podmorjem i mogućnostima njegove transformacije u duhovne i osjetilne podražaje bitan je pokretač i mjesto vječne stimulacije njezina slikarstva.

Izložbu je otvorio Istvan Filakovity, uz prisutnost voditelja projekta Franje Pavičića.
             UHBDDR Ogranak "Senjak" dana 27.06. 2017. godine, obilježio je datum pogibije svog suborca Mirka Evića na mjesnom groblju u Grebnicma BIH. Izaslanstvo je zapalilo svijeće i položilo vijenac, kao znak  pijeteta poginulom prijatelju.UHBDDR Ogranak Peteranec ma susretima hrvatskih branitelja povodom Ivanja u Koprivničkom Ivancu 22.06. 2017.Kupres Rama Žepče- obilježavanje pogibije pripadnika 204. Vukovarske brigade

UHBDDR Tovarnik sudjelovala je na misnom slavlju u molitvenom prostoru Divin grob, te polaganju vijenaca u spomen na poginule branitelje 204. Vukovarske brigade, i obilasku drugih memorijalnih mjesta na Kupresu.


       Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata u vremenu od 10.06. do 13.06. 2017., zajedno sa mještanima Tovarnika obilježila je dan općine Tovarnik.
               XXII. izvještajni sabor UHBDDR održan je u hotelu Hilton u Zagrebu pod pokroviteljstvom HOK osiguranja.

Saboru je prisustvovalo 76 od 96 izaslanika iz čitave Hrvatske. U sklopu sabora na kojem su prihvaćena sva izviješća svih tijela Udruge održana je radionica naziva "Virtualni Domovinski rat".

Radionicu su održali naši članovi Istvan Filakovity i Emil Mišković koji su predstavili tri projekta koji će se realizirati kroz aktivnosti udruge.

Prvi je dokumentarna serija "Oružje koje je branilo Hrvatsku" u kojoj će se kroz osam epizoda u trajanju od pedeset minuta opisati svi oni improvizirani borbeni sustavi koji su nastali zbog potrebe da se nadomjesti oduzetooružje TO Hrvatske.

Drugi projekt je "Pogled na Domovinski rat iz perspektive vojnika", početak formiranja i popunjavanja svojevrsne arhive dokumentarnog materijala članova Udruge.

Treći projekt je projekt "Virtualni Domovinski rat", multimedijalni projekt virtualizacije akcija i operacija iz Domovinskog rata i stvaranja kompleksnog sustava za izučavanje i prezentaciju svih aspekata Domovinskog rata na nacionalnoj razini.

pdf: XXII. IZVJEŠTAJNI SABOR- zapisnik
               
08.06.
2017. UHBDDR ogranak Dubrovnik, u suradnji sa središnjicom i Ministarstvom hrvatskih branitelja organizirao je tribinu naziva "Stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja".

Tribinu je proveo Željko Motik, načelnik sektora za stambeno zbrinjavanje pri Ministarstvu hrvatskih branitelja, u kongresnoj dvorani hotela "Petka".

Koliko životno bitnih problema muči dubrovačke branitelje pokazala je tribina koju je u četvrtak navečer u hotelu Petka organizirao dubrovački ogranak Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR).

Premda je glavna tema bila stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja, na tribini su postavljena i brojna druga pitanja, od utvrđivanja stupnja invalidnosti, korištenja braniteljskih prava, broja ratnih dana.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika dubrovačkog ogranka UHBDDR-a Đura Vitkovića te Marije Kronje iz nacionalne središnjice UHBDDR uslijedilo je kratko uvodno izlaganje načelnika Sektora za stambeno zbrinjavanje u Ministarstvu branitelja Željka Motika.

Motik je prisutne branitelje podsjetio na odredbe zakona koji se tiču stambenog zbrinjavanja branitelja, objasnivši tko i po kojim uvjetima ima mogućnost korištenja tog prava. Potom su uslijedila pitanja okupljenih, koji su iznosili konkretne osobne slučajeve. Odgovore im je ponudio Motik, ali i gradski pročelnici Grada Dubrovnika.

Iz niza pitanja, kao i rasprave koja se razvila, može se zaključiti kako ni nakon više od dva i pol desetljeća mnogi naši sugrađani koji su bili sudionici Domovinskog rata kao branitelji, maloljetni branitelji, dragovoljci, ratni invalidi, još uvijek muku muče u ostvarivanju prava koja su im utvrđena i zagarantirana.Malonogometni turnira "Tri kornera penal" koji se održava na nogometnim terenima Olimpije, Osijek 

Turnir je počeo 05.06. 2017. te bi trebao trajati do 25.06. 2017.

Turnir organizira UHBDDR Ogranka Olimpija Osijek, te je tradiocionalni.UHBDDR Ogranak Peteranec na susretima hrvatskih branitelja za Antunovo u Goli i dan Općine Gola.
               Od 01. 06. do 19. 06. 2017 u prostorima galerije UHBDDR predstavljena je izložba umjetnice Jadranke Dolovčak pod nazivom "Tak imam te rad".

Na izložbi su prikazane slike urbanog pejzaža grada Zagreba kao i njegove prirodne ljepote za koje će autorica reći da se nije morala daleko maknuti od svoje kuće da ih pronađe i prepozna pa su gotovo sve slike kao pozornica eksterijera grada.

U seriji slika posvećenim Zagrebu, kao i portretima dragih osoba, Jadranka Dolovčak stvorila je neke od posebnih, emotivnih slika grada i njegove okolice, gdje su isprepleteni slojevi kulture, tradicije, humaniteta, ali i visokog emotivnog transfera slikarskog izričaja u ulju.

Izložbu je otvorio Istvan Filakovity, uz prisutnost voditelja projekta Franje Pavičića.