U suradnji sa Ministarstvom hrvatskih branitelja Udruga je provela edukativnu radionicu "Zdravstvena skrb za branitelje" u Kaznionici u Glini dana 29.03. 2017.

Radionica je provedena u suradnji sa Ministarstvomhrvatskih branitelja, a provodila ju je gđa. Nevenka Mišić. Radionici je bilo prisutno 19 hrvatskih branitelja koji su vrlo aktivno sudjelovali u istoj.

Zahvaljujemo gđi. Nevenik Mišić, na uloženom trudu koji je uložilia u provođenje navedene radionice. I nadalje se nadamo uspješnoj suradnji.Članovi UHBDDR I hrvatski branitelji dostojanstveno I časno su bodrili svoju nogometnu reprezentaciju. Zahvaljujemo se Ministarstvu hrvatskih branitelja na ukazanoj mogućnosti prisustvovanja utakmici, te čestitamo našim Vatrenima.Edukativne radionica sa hrvatskim braniteljima na izdržavanju kazne zatvora prvedene su dana 21.03. 2017. u Kaznionici u Lepoglavi.

Radionici je bilo pristuno 16 hrvatskih branitelja, a istu je provela voditeljica projekta Marija Kronja.15.03. 2017. Predstavnici UHBDDR bili su nazočni na predstavljanju DVFD-a dokumentarne serija Kako je obranjena Hrvatska.07.03. 2017. godine Udruga je provela aktivnsti sa hrvatskim braniteljima na izdržavanju kazne zatvora u Zatvorskoj bolnici- Svetošimunska Zagreb, edukativnu radionicu, bilo je prisutno 8 branitelja, koji se trenutno nalaze na izdržavanju kazne u Zatvorskoj bolnici.