U 2017. godini UHBDDR je dobila financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva na temelju koje uspješno odrađuje svoje aktivnosti i projekte te zapošljava dva djelatnika na nova radna mjesta. Novom preraspodjelom dužnosti Udruga kvalitetnije odrađuje svoje projektne aktivnosti i primarne djelatnosti.Dana 15. 12. 2017. godine održan je sastanak Središnjeg odbora u prostorima UHBDDR u Zagrebu. Na sastanku su bili prisutni članovi predsjedništva Središnjeg odbora i ostali predstavnici nižih ustrojbenih oblika, na kojem je predstavljen dnevni red koji je bio jednoglasno usvojen. U sklopu dnevnog reda, također je provedeno i vrednovanje svih projekata koje je provela UHBDDR u 2017. godini
Dana 13. 12. 2017. UHBDDR je prisustvovao obilježavanju 20. obljetnice utemeljenja vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u zagrebačkoj prvostolnici.

Misu je predvodio vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan uz ostale biskupe, nadbiskupe, vojne i policijske kapelane i druge svećenike iz Republike Hrvatske.

Na svečanom misnom slavlju u katedrali uz pripadnike Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i ostalih vojnih i redarstvenih službenika prisustvovali su i izaslanici premijera: Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, i ministar obrane Damir Krstičević uz ostale visoke dužnosnike RH.

   Dana 13. 12. 2017. godine otvorena je izložba putopisnih fotografija pod nazivom "Camino i ja-crtice s mog Puta sv. Jakova" hrvatskog branitelja Zdravka Krivošića. Umirovljeni 66-godišnji hrvatski branitelj Zdravko Krivošić nedavno se vratio s hodočasničkog puta, Puta svetog Jakova.

U znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje, član udruge, Zdravko Krivošić, odlučio se je na zavjetno hodočašće.

Ovom žrtvom želio je potaknuti sve ljude dobre volje na ljubav i zajedništvo, promicati istinu o Domovinskom ratu i izvan naše Domovine, te održati sjećanja na sve poginule za našu Domovinu.

Njegov je put započeo 4.09. 2017. kada je vlakom napustio Zagreb. U Saint Jean Pied de Port stigao je 6.09. 2017. te odmah započeo svoje 799 km dugačko hodočašće.

Sam sa svojim bolnim nogama, sa svojim mislima, svojim uspomenama na poginule branitelje iz Domovinskog rata, kajanjima, željama te vjerom u Boga, u prirodu, u ljude, u samoga sebe.

Pa, iako je stigavši u Santiago de Compostela u kojem se nalazi grob sv. Jakova apostola, zaključio da je Camino bio izuzetno fizički i psihički težak, osjetio je mir koji ga je vukao da tamo ostane zauvijek.

Izložbu je otvorio voditelj projekta, glavni tajnik Franjo Pavičić, uz osvrt i dojmove Zdravka Krivošića na cjelokupno putovanje.

Izložba je otvorena do 20.01. 2018. godine.

   Od 5.-7.12. 2017. Izaslanstvo UHBDDR-a, predsjednik središnjeg odbora Marko Cvitkovć, predsjednik podružnice Zagrebačke Vedran Černy i član predsjedništva podružnice Zagrebačke Emil Mišković, prisustvovali su obilježavanju Dana branitelja Grada Dubrovnika gdje su odali počast, svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod Križa na Srđu.

   Udruga hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata Klub 50. samostalni bataljun Virovitica održala je redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednik Antun Grizelj podnio izvješće o prošlogodišnjem radu kluba te predložio plan rada za iduću godinu.

Uz očuvanje digniteta Domovinskog rata, Klub će i dalje raditi na organiziranju druženja svojih članova kroz obilježavanje značajnih datuma i događaja iz Domovinskog rata-istakao je između ostaloga Antun Grizelj.

Uz Mirka Poljanca, predsjednika virovitičke HVIDRA-e, dobar rad u narednom razdoblju članovima Kluba počelio je i Josip Perović, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata-Podružnice virovitičko-podravske.

Inače, članovi kluba bivši su pripadnici 50. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Virovitica, formiranog 28.06. 1991. godine od pripadnika dragovoljaca, a koji je u ono vrijeme dao veliki doprinos u oslobađanju vojnih objekata tadašnje jugovojske na području bivše općine Virovitica.
Podružnica Udruge hrvatskih branitelja-dragovoljaca domovinskog rata Virovitičko-podravske županije-ogranak "Vukovi" iz Taborišta u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom organizirali su u područnim osnovnim školama Borova, Pčelić, Pepelane, matične Osnovne škole Suhopoljepredstavljanje projekta "Oprez oružje i mine!".

Predstavljanje projekta provedeno je ciljano u ovo predblagdansko vrijeme, kada postoji velika opasnost da djeca lako mogu doći u dodir s opasnim pirotehničkim, minsko eksplozivnim sredstvima i raznim vrstama naoružanja.

Učenici škola s velikim interesom pratili su predstavljanje projekta, nakon čega su im članovi podružnice podijelili adekvatne brošure vezane uz ove opasnosti.

Inače, projekt edukativnog sadržaja "Oprez, oružje i mine!" Udruga hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata-podružnica Virovitičko-podravske županije ostvaruje dugi niz godina u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, gradova Virovitice, Slatine i Orahovice, Virovitičko-podravske županije, Policijske uprave virovitičko-podravske te središnjice Udruge hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata Zagreb.

Svim hrvatskim braniteljima-dragovoljcima, članovima njihovih obitelji i građanima Republike Hrvatske udruga hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata, želi sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2018. godinu.