Raspisani natječaj UHBDDR-a za prijem u radni odnos uz institucionalnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva završio je 26.07. 2017.Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata u suradnji sa Ministarstvom hrvatskih branitelja i Zatvorskim ustanovama u sklopu svog projekta "Budućnost za branitelje-branitelji za budućnost" organizirala je odlazak branitelja zatvorenika na preventivne zdravstvene preglede.

Prvi dio branitelja zatvorenika Kaznionice u Lepoglavi završio je preglede u bolnici u Zaboku dok je dio branitelja zatvorenika Kaznionice u Glini završio preglede u bolnici u Popovači.

Zahvaljujemo se Središnjem uredu za zatvorski sustav i Ministarstvu hrvatskih branitelja na bezrezervnoj podršci u provedi našeg sada već zajendičkog projekta i skrbi za branitelje na izdržavanju kazne zatvora.

Radionice sa braniteljima na izdržavanju kazne zatovra Udruga je u mjesecu srpnju provela kako slijedi:

1. Zatvorska bolnica u Zagrebu dana  04.07. 2017. - prisutno 5 branitelja

2. Kaznionica u Lepoglavi dana 25.07. 2017. - pristuno 34 branitelja

3. Kaznionica u Glini dana 26.07. 2017. - pristuno 31 branitelj.

Radionice je provela voditeljica projekta Marija Kronja.
Dana 16.07. 2017. godine UHBDDR Ogranak- Senjak obilježio je drugu godišnjicu smrti suborca Josipa Despot na groblju Sveti Petar.Dana 08.07. 2017 godine u Feričancima, dragovoljci VPŽ-e, Kluba 50.sam.bataljun,Vukova iz Taborišta, sudjelovali su u sportskim igrama u beli i šahu.

Sportske igre je organizirao ogranak UHBDDR-a iz Feričanaca povodom 18.godina rada i djelovanja udruge i u spomen na poginule Hrvatske branitelje.

U 09:00 sati ispred zgrade općine u Feričancima Dragovoljci su uz polaganje vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim Hrvatskim braniteljima,nakon čega su počele igre u Lovačkoj kući u Valenovcu.

Dragovoljci iz Virovitičko - podravske županije,Tovarnika,Iloka,Vukovara, Peteranca, Feričanaca...uz belu i šah, ugodno druženje i podsjećanje na "stare" dane na trenutak su zaboravili na svakodnevne brige i probleme.

Dragovoljci iz Virovitice su osvojili prvo mjesto u beli (Viktor Marković i Josip Perović) i 3.mjesto u šahu (Boris Hlavati i Zdravko Baturina)


UHBDDR Ogranak Feričanci organizirao je susret branitelja u Feričancima, na koji su se odazvali članovi naše Udruge iz ostalih ustrojbenih oblika.Dana 05.07. 2017. godine, izaslanstvo Udruge, predsjednik Središnje odbora gosp. Marko Cvitković i predsjednik podružnice Zagrebačke gosp.Vedran Černy, sudjelovali su u obilježilježavanju dana sjećanja na pukovnika Marka Babića u Vukovaru.

UHBDDR je suorganizator ove komomorativne aktivnosti, kojom se promovira istina o Domovinskom ratu i sitinskim herojima, kakav je bio pukovnik Marko Babić, hrvatski branitelji dragovoljac Domovinskog rata i branitelj Vukovara.Sudjelovanje UHBDDR Ogranak Peteranec povodom dana Kluba 50 samostalnog Bataljuna ZHG Virovitica 01.07. 2017.

I ovaj puta postigli solidne rezultate u visečoj i pojedinačno u malokalibarskoj pušci za invalide.

Sada slijede Feričanci 08.07. 2017.