Dana 30.11.2023., u organizaciji Udruge Hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata Ogranka Dubrovnik u Gromači je održan VI. memorijalni turnir u boćanju u spomen na sve poginule i umrle Hrvatske branitelje.

Na otvaranju turnira sudjelovali su predstavnici Grada Dubrovnika i Dubrovačko Neretvanske Županije,koji su ujedno sa predstavnicima natjecateljskih ekipa položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju na Gromači.

Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa.

  Poredak:

 • 1.Mjesto UHBDDR Ogranak Dubrovnik

 • 2.Mjesto UHBDDR Ogranak Konavle

 • 3.Mjesto UHBDDR Podružnica Splitsko Dalmatinske Županija


 • Najbolji pucač:

 • UHBDDR Ogranak Župa Dubrovačka LUKO HENDIĆ


 • Najbolji valjač:

 • UHBDDR Ogranak Konavle MATO NJIRIĆ


 • FER PLAY:

 • UHBDDR Ogranak Peteranec


Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, članovi UHBDDR Ogranak Župa dubrovačka sa mještanima Brgata, u petak navečer zapalili su svijeće ispred crkve Sv. Ane i oko spomenika posvećenog herojskoj obrani Župe dubrovačke u Domovinskom ratu.

Uz nazočne mještane prigodnu molitvu za sve poginule u Domovinskom ratu predvodio je župnik Brgata i Postranja don Nikola Berišić.Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata obilježila je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, sudjelovala je u koloni sjećanja prema protokolu Grada Vukovara i prema protokolu Općine Škabrnja, odajući time vječnu zahvalnost svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima.

Da se njihova žrtva nikad ne zaboravi

Vječna im slava i hvalaUHBDDR Ogranak Dugopolje - Obilježavanje 32 godišnjice pogiblje branitelja Čipčić Božidara i Vjekosalava Jerković u Čepikućama.Održana je svečanost 20-godišnjice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Na svečanosti je bilo prisutno 470 sudionika. Bilo je puno pozitivne energije, ponosa i zahvalnosti, ali i vjere da zajednički možemo još puno dobrog napraviti.

Na ovim linkovima možete vidjeti film "Ljudi za ljude", fotografije i video sa svečanosti.

Dana 13.11.2023., Sjećanje na preminulog suborca Josip Despota, obilježavanje 8.godišnjice na groblju Sv. Petar u Dugoj Resi.ZAKLADA BRANITELJA - Objavljuje natječaj potpore za obrazovanje - Studenti.

Sve o natječaju potpore možete pročitati na ovome linku:

NATJEČAJ - POTPORE ZA OBRAZOVANJE - STUDENTI


Povodom dana svih Svetih UHBDDR Ogranak Dugoplje položili su vijenca i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje.

Neka im je vječna slava i hvalaUHBDDR Klub MOMP ZVIR obilježio je 30. godišnjicu pogibije svog suboraca Predraga Bogdanića u Novigradu.

Neka mu je vječna slava i hvala


Zvonko Milas, predsjednik udruge Petar Lovrić, predsjednik Središnjeg odbora Marija Kronja, rizničar e-mail: marija@uhbddr.hr