Dana 30. 11. 2017. godine, u galeriji UHBDDR u galeriji "Ruža" otvorena je likovna izložba slikarice Marine Car pod nazivom "Fidelissima Advocata Croatorum - najvjernija odvjetnica Hrvata".

Slikarica u svojim umjetničkim djelima izražava svoje duboke emocije i jasnu poruku mira i dobra, koje svojom svjetlošću pobjeđuju tamu, nepravdu i negativnosti ovoga svijeta.

Autoričina neiscrpna nadahnuća i motivacija za stvaranje umjetničkih djela izviruiz njezine čvrste vjere i nade, koja je odraz njezinog života i osobnog životnog puta.

U djelima slikarice, prisutno je ozračje Primorja i Mediterana, no na osobit način prevladavaju sakralni motivi, koji oplemenjuju upotpunjuju njezin umjetnički opus.

Izložbu je otvorio voditelj projekta, glavni tajnik Franjo Pavičić uz likovni i kritički osvrt  prof. Jadranke Huljev i glazbene točke koju je izvela Marija Blanka Car.

Izložba je otvorena do 12.12. 2017. godine.

 I dok su mnogobrojne braniteljske udruge i građani iz Virovitice i ove godine bili u Vukovaru na obilježavanju 26. godišnjice stradanja tog hrvatskog grada heroja i svih njegovih žrtava, članovi Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, 50. samostalnog bataljuna i ogranak "Vukovi" iz Taborišta prvi put su boravili u Škabrnji i nazočili obilježavanju obljetnice stradanja žitelja tog naselja.

U Škabrnji su u velikosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata 18.11.1991. godine pripadnici JNA potpomognuti paravojnim srpskim postrojbama okupirali i spalili selo, ubili 43 civila i branitelja te protjerali više od dvije tisuće mještana.

Tijekom višegodišnje okupacije do oslobođenja u akciji "Oluja" broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86. Za taj zločin do danas još nitko nije odgovarao.

Nakon sudjelovanja u koloni sjećanja "Korak po korak" do spomen-obilježja na mjesnom groblju sv. Luke, virovitički dragovoljci su ispred središnjeg križa kod spomen-obilježja svim poginulim i ubijenim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali dužnu počast.

       UHBDDR aktivno nastavlja s provedbom programa Psihosocijalne podrške hrvatskim braniteljima na izdržavanju kazne zatvora u sklopu projekta Budućnost za branitelje - branitelji za budućnost.

Aktivnosti se redovito provode kroz edukativne radionice tijekom cijele godine, te nastavno tome i ovaj mjesec su provedene sljedeće aktivnosti:

1. Zatvorska bolnica u Zagrebu, 07. 11. 2017. godine, održane su individualne radionice na kojima je bilo prisutno 5 hrvatskih branitelja.

2. Kaznionica u Glini, 15. 11. 2017. godine, održane su individualne radionice na kojima je bilo prisutno 35 hrvatskih branitelja.

3. Kaznionica u Lepoglavi, 21. 11. 2017. godine, održane su individualne radionice na kojima je bilo prisutno 19 hrvatskih branitelja. Navedene radionice provela je voditeljica projekta Marija Kronja.

Pozitivna reakcija sudionika i njihov veliki odaziv na edukativno - individualne radionice, ukazuje na uspješnost i kvalitetu samog programa koji će se nastavno provoditi i sljedeće godine.Dana 16.11. 2017. godine, u galeriji UHBDDR u galeriji ''Ruža'' otvorena je izložba umjetničkih fotografija autora Vladimira Superine pod nazivom ''Mali škver i oko njega''.

Kao i sve njegove izložbe do sada, i ova je inspirirana vodom i svime, u i oko nje. Izložba prikazuje škver tijekom cijeloga dana, od jutra do mraka, prikazujući niz poslova na uređenju brodica koje izvode njihovi vlasnici.

No, također prikazuje i zbivanja koja se  događaju u neposrednoj blizini škvera, ribiče s obale, brodske konope i drvene molove koje razjeda more.

Poseban dio izložbe su fotografije koje su autora potaknule na dublje razmišljanje o životu, društvenim odnosima i realnosti u kojoj se nalazimo.

Izložbu je otvorio voditelj projekta, glavni tajnik Franjo Pavičić uz uvodni osvrt Vladimira Superine, autora izložbe.

Izložba je otvorena do 27.11. 2017. godine

         U selu Dabar na Perućkome jezeru održana svečana projekcija HRT-ova dokumentarnog filma Patrioti s Peruće.

Dabar, 14.11. 2017. Na poligonu braniteljske zadruge Patriot, u selu Dabar na Perućkome jezeru, članovi te zadruge upriličili su svečanu projekciju dokumentarnoga filma Hrvatske radiotelevizije Patrioti s Peruće koji je 22.10. 2017. premijerno prikazan u okviru posebnoga izdanja emisije Pozitivno urednika Marija Raguža.

Šire područje jezera Peruća, koje je 90-ih godina bilo poprištem surovih ratnih zbivanja, danas, zahvaljujući braniteljskoj zadruzi Patriot, postaje turističkom oazom.

Upravo o radu zadruge koja je Peruću učinila privlačnim turističkim odredištem film je snimila ekipa HRT-ova splitskoga centra.

U dokumentarcu, kojemu scenarij i režiju potpisuje splitski novinar Branko Dobrota, o angažmanu zadruge govori njezin upravitelj Mario Vujević Vegi, ujedno i predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata Republike Hrvatske.

Mario Vujević pokretač je cijeloga turističkog projekta koji uključuje konjičke i pješačke ture, vožnju džipovima i kajakom, kampove za djecu te druge aktivnosti.

Dio je te dokumentarne filmske priče i Damir Gabrić, koji je u Splitsko-dalmatinskoj županiji zadužen za branitelje, a tijekom rata bio je zapovjednik upravo Branku Dobroti u 6. domobranskoj pukovniji.

Dobrota za sobom ima cijeli niz dokumentarnih filmova o brojnim temama snimljenim u Dalmatinskoj zagori, a barem ih je pet tematski povezano s perućkim područjem.

Svečanoj projekciji HRT-ova dokumentarnog filma Patrioti s Peruće nazočili su predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, ministarstva branitelja Republike Hrvatske, brojnih turističkih zajednica cetinskoga kraja, upravitelji najuspješnijih braniteljskih zadruga sa širega sinjskog područja te autori filma Raguž i Dobrota, koji su tom prigodom predstavili i Udrugu branitelja Hrvatske radiotzelevizije, čiji su dugogodišnji članovi.

Projekciji su nazočili i članovi Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata i to predsjednik podružnice Splitsko-dalmatinske županije Mirko Plazibat te tajnik zagrebačke podružnice Nikša Barlović koji je i sam zaposlenik Hrvatske radiotelevizije.