UHBDDR nastavila je provođenje projekta "Budućnost za branitelje – branitelji za budućnost" već u prvom mjesecu 2017. godine. U skladu sa aktivnostima dobili smo suglasnost Ministarstva pravosuđa za provođenjem dijela aktivnosti sa hrvatskim braniteljima na izdržavanju kazne zatvora u zatvorskim ustanovama Kaznionica u Lepoglavi, Kaznionica u Glini, te Zatvorska bolnica u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Dana 22.02. 2017. prove se prvi dio aktivnosti u Kaznionici Glina, gdje je bilo prisutno 17 hrvatskih branitelja, te je voditeljica projekta Marija Kronja, indivdulno radila sa svakim braniteljem.

Dana 28.02. 2017. u Kaznionici Lepoglava provedene se individualne aktivnosti sa 10 hrvatskih branitelja na izdržavanju kazne zatvora, aktivnosti je također provela Marija Kronja.

Kroz navedene aktivnosti pruženi su uvidi braniteljima na izdržavanju kazne zatvora na njihova prava koja proizlaze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja te im je pružena pomoć u vidu prikupljanja odrđene dokumentacije, obzirom na njhovu trenutnu tešku životnu situaciju.UHBDDR Ogranak Tovarnik, u suradnji sa lokalnim vlastima sudjelovali su kao suorganizatori u koloni sjećanja "Dan kada je Tovarnik plakao"- uz odavanja počasti poginulim Tovarničanima koji su 1991.godine  poginuli kao civili. Vjence su položili ministra branitelja gosp. Tomo Medevd, župan Vukovarsko-srijemski gosp. Božo Galić, te predstavnici lokalnih vlasti i Udruge proistekle iz Domovinskog rata.Dana 16.02. 2017. godine, otvorena je izloža slika autora Hamo Badžak, u galeriji "RUŽA" u prosotrijama UHBDDR,- Gundulićeva 45, Zagreb- izložbu je otvorio glavni tajnik Udruge gosp. Franjo Pavičić, a istu se može razgledati do 31.3. 2017. godine.Dana 22.12. 2016. godine otvorena je izložba poštanskih maraka iz zbirke Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda, pod zaivom BOŽIĆU AMERICI. Postav izložebe je trajao do 10.02. 2017. godine.