Get Adobe Flash playerU sklopu projekta "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije", 11.08. 2018. u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata te partnera Udruga Klub Ciste Velike održan je tradicionalni festival "Uz gangu i bukaru".

Festival se održava s ciljem očuvanja etno tradicije Dalmatinske Zagore povezivanja Hrvata s više kontinenata na način izravnog uključivanja u program, putem interneta. Osnova za povezanost su narodni običaji i baština Dalmatinske Zagore.

Kao i proteklih godina branitelji su uključeni ne samo kroz organizaciju cijele manifestacije nego i kao sudionici pojedinih programa.
Povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, članovi UHBDDR ogranka Dubrovnik zajedno s predstavnicima Grada Dubrovnika, 05.08. 2018., položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo te kod Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju.

Udruga hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata, svim hrvatskim braniteljima − dragovoljcima, članovima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te članovima njihove obitelji i svim građanima Republike Hrvatske čestita Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Zbog požrtvovnog čina i iskrenog domoljublja hrvatskih branitelja - dragovoljaca i svih onih koji su položili svoj život za našu domovinu, danas uživamo u slobodi i miru Lijepe Naše.

Neka se njihova žrtva nikada ne zaboravi i neka im je vječna slava i hvala.