Get Adobe Flash playerPovodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, na poiziv i u organizaciji "NK Croatia Zurich", UHBDDR ogranak Dubrovnik sudjelovao je na tradicionalnom malonogometnom turniru održanog 26. i 27. 01. 2018. godine u Zurichu.

Već duži niz godina turnir okuplja veliki broj ljudi, posebice hrvate iz dijaspore i naše Domovine.

Članovi UHBDDR ogranka Dubrovnik uveličali su zajedničko druženje i sudjelovanje na turniru, te se nastavila promicati istina o hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu izvan granica naše Domovine.

 


Na javne natječaje Ministarstva hrvatskih branitelja koji su raspisani 17. 01. 2018. godine UHBDDR je prijavio sljedećih deset projekata.

Javni natječaj "Psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom HRVI, stradalnika i članova obitelji smrtno stradaloga i nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata."

- Budućnost za branitelje-branitelji za budućnost
- Kulturne aktivnosti braniteljske populacije
- Pogled na Domovinski rat iz perspektive vojnika
- Memorijalni susreti hrvatskih branitelja
- Sportske aktivnosti braniteljske populacije
- Tradicionalni malonogometni turnir "Tri kornera penal"

Javni natječaj Promicanje vrijednosti Domovinskog rata:

- Istina o Domovinskom ratu
- Virtualni Domovinski rat
- Oružje koje je branilo Hrvatsku
- Zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja


Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, - ogranak "Vukovi Taborište'' i ove je godine u sklopu projekta, "Dragovoljci sugrađanima" darivala svojim članovima i građanima, hrvatske zastave sa željom da ih što veći broj istaknu na svojim domovima prilikom obilježavanja državnih praznika.

Zastave je članovima i sumještanima u prostorijama mjesnog doma uručio predsjednik "Vukova" Mirko Vuletić, koji im se tom prilikom zahvalio na zalaganju i radu u ovoj godini, a na potpori u radu zahvalio je i zamjeniku župana Mariju Klementu, koji je također bio nazočan ovoj maloj svečanosti.Dvadesetak pripadnika UHBDDR-a ,podružnice VPŽ, 50.sam.batalj.Virovitica,"Vukova" iz Taborišta, prisustvovalo je komemorativnom skupu na spomen obilježju u Brusniku u organizaciji Grada Virovitice i u suradnji s koordinacijom braniteljskih udruga Virovitice za dvanaestoricu pripadnika 127. brigade Hrvatske vojske Virovitica koji su stradali prilikom oslobađanja tog sela od velikosrpskog okupatora 29. 12. 1991. godine.

Vinko Belobrk, Milan Škrilac, Denis Resner, Miroslav Zec, Ivan Žeravica, Slavko Vrbančić, Željko Goričanac, Nenad Oblučar, Željko Maligec, Željko Somljačan, Miroslav Petrović i Tihomir Mihelić ostat će zauvijek u srcima rodbine prijatelja i suboraca, a još su uvijek svježa i sjećanja na to poglavlje iz Domovinskog rata.

Izaslanstva Virovitičko-podravske županije na čelu sa zamjenikom župana Darkom Žužakom, Grada Virovitice predvođenih zamjenicima gradonačelnika Vlastom Honjek-Golinac i Damirom Marenićem, te braniteljskih udruga i ostalih građana odala su počast i kod spomen ploče poginulim bojovnicima Borisu Raletiću, Željku Ljuni, Zvonimiru Grošu, Zdenku Saboliću, Radetu Nikovu, Stipi Markoviću i Zvonku Kovačiću te petorici poginulih policajaca na spomen-obilježju u Ulici Kalvarija u Pakracu Damiru Babuku, Damiru Salopeku, Slavku Jagarincu, Darku Strugaru i Željku Pemperu.

Nazočne su tom prigodom na to poglavlje slavne hrvatske povijesti podsjetili predsjednik HVIDRA-e RH, saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitice Zvonko Kožnjak.