Get Adobe Flash playerU sklopu realizacije projekta "Oružje koje je branilo Hrvatsku" izvršeno je snimanje kratkog prezentacijskog filma te pregled terena i prikupljanje informacija o dostupnim materijalnim elementima i oružju iz Domovinskog rata.

Prenosimo vam samo maleni dio prikupljenog materijala.

Projekt dokumentarno - igrana serija Oružje koje je branilo Hrvatsku započeo je u 2017. godini. Kroz 4 epizode govori se o manje poznatoj temi s početka Domovinskog rata: o improviziranim i prilagođenim borbenim sustavima koji su upotrebljavani u obrani Hrvatske.

Do sada je realizirana prva faza koja se sastoji od pripremnih radova za snimanje 2 epizode, a u ovoj godini započela je i realizacija ostalog dijela projekta.

Budući da se radi o projektu igrano-filmskog karaktera ponosno ističemo da je projekt postigao pozitivnu valorizaciju od strane nadležnog ministarstva i srodnih institucija.


GRAFIČKA KONCEPCIJA

DOKUMENTARNO-IGRANA SERIJA ORUŽJE KOJE JE BRANILO HRVATSKU GOVORI O SAMIM POČECIMA DOMOVINSKOG RATA I TEŠKIM UVJETIMA OBRANE ZEMLJE PROTIV VIŠESTRUKO BROJNIJE I BOLJE OPREMLJENE JNA. HRVATSKA SE NAŠLA U TAMI RATA I STRAHU ZA VLASTITU BUDUĆNOST.

IZ TAKVE SITUACIJE PROIZAŠLA JE IDEJA GRAFIČKOG INDETITETA SERIJE. U TAMI I STRAHU NEPRIJATELJ SE VIŠR OSJEĆA NEGO VIDI, PA JE I UVOD UPRAVO MRAK I NEIZVJESNOST. TKO JE TKO I PROTIV KOGA, NEPOSTOJANJE OZNAKA NA ORUŽJIMA I VOZILIMA I TEK SIMBOLIČKI PRIKAZ ŠAHOVNICE U IMENIMA AUTORA SERIJE.

BUDUĆI DA ĆE SERIJA OBILOVATI FAKTIČKIM PODATCIMA I REKONSTRUKCIJAMA STVARNIH DOGAĐAJA S RATIŠTA, UVOD MISTERIOZNE ATMOSFERE KOJI VIŠE SKRIVA NEGO OTKRIVA STVORIT ĆE NAPETOST I ISČEKIVANJE U SVAKOJ EPIZODI.
Zahvaljujemo se Hrvatskoj Lutriji što su prepoznali naš rad i dodjelili nam donaciju u 2018.godini za projekt Budućnost za branitelje - branitelji za budućnost.

Nadamo se uspješnoj budućoj suradnji.
UHBDDR aktivno nastavlja rad sa hrvatskim braniteljima na odsluženju kazne zatvora u sklopu projekta Budućnost za branitelje - branitelji za budućnost s proširenim aktivnostima, filmske radionice i nastavkom edukativne radionice.


U Kaznionici Glina 04.07. 2018. provedena je filmska radionica gdje je izvoditelj Emil Mišković.

Prezentacijom dokumentarnog filma Maslenica I.dio provedena je aktivnost filmske radionice.  Za isti dokumentarni film dobili smo suglasnost od HRT-a - dokumentarni program, na čemu se zahvaljujemo HRT-u.

U sklopu radionice nastavljen je i dio aktivnosti edukativne radionice o statusnim pitanjima, voditeljica Marija Kronja.

Na radionici je bio prisutan 21 hrvatski branitelj.


U Kaznionici Lepoglava 03.07. 2018. provedena je filmska radionica gdje su izvoditelji Emil Mišković i Istvan Filakovity.

Aktivnost je provedena kroz prezentaciju dokumentarnog filma Maslenica I.dio. Za isti dokumentarni film dobili smo suglasnost od HRT-a - dokumentarni program, na čemu se zahvaljujemo HRT-u.

U sklopu radionice nastavljen je i dio aktivnosti edukativne radionice o statusnim pitanjima, voditeljica Marija Kronja.

Na radionici su bila prisutna 23 hrvatska branitelja.