Get Adobe Flash playerU veselom i razigranom okruženju uz niz izvanrednih utakmica završila je prva polovica natjecateljskog tjedna malonogometnog turnira "Tri kornera penal".

Bez obzira na rezultate i ishod utakmica, svi su natjecatelji pokazali pravi sportski duh i time uveličali sportski događaj koji već petnaestu godinu za redom okuplja hrvatske branitelje i ljude različitih dobnih uzrasta.

U nastavku pratimo rezultate po skupinama te s veseljem očekujemo ekipe koje će se plasirati u daljnji tijek natjecanja.

Više informacija i rezultate proteklog tjedna možete pogledati na sljedećoj poveznici: glas-slavonije-sportUHBDDR aktivno nastavlja s provedbom projekta Budućnost za branitelje-branitelji za budućnost.

U mjesecu svibnju u zatvorskim su ustanovama održane sljedeće aktivnosti:

1. Kaznionica u Lepoglavi - 15.05. 2018. godine održane su individualne radionice na kojima je bilo prisutno 8 hrvatskih branitelja.

2. Kaznionica u Glini - 16.05. 2018. godine održane su edukativne radionice na kojima je bilo prisutno 25 hrvatskih branitelja.

3. Zatvorska bolnica u Zagrebu - 29.05. 2018. godine održane su individualne radionice na kojima su bila prisutna 3 hrvatska branitelja.

Navedene radionice provela je voditeljica projekta Marija Kronja.

Redovitom provedbom projektnih aktivnosti postigli su se iznimni rezultati na području psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja koji su na izdržavanju kazne zatvora.

Hrvatski su branitelji pozitivnim reakcijama na radionicama ukazali na potrebitost, kvalitetu i uspješnost navedenog projekta.UHBDDR ogranak "Olimpija"  nastavlja organizaciju 15. malonogometni turnir "Tri kornera penal" koji je započeo 28. 05. 2018. godine na igralištu SD Olimpija u Osijeku.

Turnir se igra u šest kategorija gdje se u seniorskoj konkurenciji prijavila 31 momčad, a kod veterana 13 momčadi.

Prvi je dan protekao u razigravanju seniora i veterana, a mlađe kategorije uključit će se naknadno.

Seniori su razvrstani u osam skupina, od kojihje sedam s četiri, a jedna s tri momčadi. U drugu fazu turnira, koja se igra na ispadanje, proći će tri prvoplasirane momčadi iz svake skupine.

U prvom dijelu turnira veterani će se pak naigrati jer su raspoređeni u dvjema skupinama. Jedna je sa sedam, a druga sa šest momčadi.

Plasman u daljnje natjecanje osigurat će četiri najbolje momčadi u skupinama.

Više informacija pogledajte na sljedećoj poveznici: glas-slavonije-tri kornera penalUHBDDR ogranak "Olimpija", nastavno na projekt psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja dana 26. 05. 2108. godine u službenim prostorijama SD Olimpije održao je javno izvlačenje momčadi koje će sudjelovati na tradicionalnom malonogometno, turniru "Tri kornera penal" u Osijeku.

Turnir će se u prvom krugu igrati po skupinama, a u drugom krugu na ispadanje.

Utakmice će se igrati na igralištu SD Olimpija, na Zelenom polju, a početak turnira planiran je za ponedjeljak, 28. 05. 2018.Desetak dana ostalo je do početka 15. malonogometnog turnira "Tri kornera penal" koji već tradicionalno početkom lipnja organizira Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata - ogranak Olimpija.

Ove godine turnir će, zbog SP-a u Rusiji, krenuti nešto ranije, 28.05. 2018., što znači kako je zainteresiranim momčadima ostalo još tjedan dana za prijavu.

Posljednji rok je 25.05. 2018., a prijave za sudjelovanje u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji (igrači od 35 godina i stariji), mogu se obaviti svakog dana u Caffe baru 5, Zeleno polje 32 (Upravna zgrada NK Olimpija).

Više informacija možete saznati na sljedećoj poveznici: glas-slavonije-prijeve za turnir

NAJAVA:

UHBDDR ogranak Olimpija  u sklopu programa psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja i ove godine je započela s  uvodnim pripremama projekta, 15. tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom "Tri kornera penal".

Turnir će se tradicionalno održavati na igralištu SD Olimpija na Zelenom polju, a početak turnira planiran je za 28.05. 2018. Zainteresirane momčadi mogu se prijaviti svakog dana do 25.05. 2018., u prostorijama Caffe bara 5, Zeleno Polje 32 (Upravna zgrada NK Olimpija).

Turnir će se igrati u dvije kategorije seniori i veterani(igrači stariji od 35 godina) za koje su otvorene prijave, a kotizacije za nastup na turniru iznose 500 kuna.

Ukupni nagradni fond iznosi 33.500 kuna, a podijelit će ga seniori (25.000) i veterani (8500).

Natjecanje će se odvijati i u četiri mlađa dobna uzrasta, po čemu je turnir "Tri kornera penal" jedinstven kada su u pitanju ljetni malonogometni turniri.

Ove godine uvedena je i jedna nova kategorija - limači.

Tako će i najmlađi dobiti priliku pokazati svoje umijeće nogometa na betonskom terenu. Treba naglasiti kako je turnir za mlađe kategorije isključivo pozivnog karaktera, a o tome koje će momčadi nastupiti odlučuje organizator.

Ove godine u veteranskom uzrastu moći igrati samo ljudi koji su rođeni 1983. godine, i stariji.

Turnir se igra u sustavu 5+1, uz uporabu akumuliranih prekršaja (pet je dopušteno u jednom poluvremenu, a nakon toga se puca izravni slobodni udarac s 10 metara, ili ako je prekršaj načinjen bliže vratima onda s te pozicije bez živog zida), naravno i svakitreći korner je penal(korneri se brišu nakon poluvremena).

Projektom će biti obuhvaćeni hrvatski branitelji članovi njihovih obitelji građani djeca i mladi grada Osijeka.Članovi UHBDDR ogranak Peteranec, dana 25. 05. 2018. godine povodom "Dana otvorenih vrata udruga" ugostili su 4. razred područne škole Fran Galović iz Peteranca.

U sklopu "Dana otvorenih vrata udruga" s djecom su održane tribine na temu iz Domovinskog rata, nakon kojih su im donirane knjige na istoimenu temu, a predavanja su održali predsjednik i članovi UHBDDR ogranka Peteranec koji su ujedno i direktni sudionici Domovinskog rata.

U toku dana Udrugu su obišli i ostali mještani Općine Peteranec.
UHBDDR podružnica Zagrebačka, 18. 05. 2018. godine, u svojim je prostorima suorganizirala radionice braniteljskoj zadruzi "Danica" o svečanom pokretanju poslovne mreže zadruga.

Projekt braniteljske zadruge "Danica" pod nazivom "Poticanje razvoja zadružnog poduzetništva među braniteljskom populacijom" prezentirali su članovi zadruge uz prisutnost preko 40 sudionika, što članova naše Udruge te ostalih uzvanika.

Ispred UHBDDR podružnice Zagrebačke, svim sudionicima obratio se predsjednik podružnice gosp. Vedran Černy.
Dana 18.05. 2018. godine, članovi naše Udruge zajedno s predstavnikom UHBDDR Podružnice Vukovarsko - srijemske gosp. Nenadom Sabadoš, prisustvovali su na 26. tradicionalnom hodočašću hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes u Francuskoj.
UHBDDR ogranak Senjak 17. 05. 2018. godine, obilježio je datum pogibije svoga suborca Mirka Evića paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Grebenicama u BIH.
Članovi UHBDDR-a Podružnice Virovitičko-podravske, kluba 50.sam.bat. i ogranka "Vukovi Taborište", dana 17.05. 2018. godine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Turnašici obilježili su 24. obljetnicu smrti prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora Stjepana Sulimanca Štefine.

Uz obitelj, počast Stjepanu Sulimancu odali su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, ujedno predsjednik ŽO HDZ-a, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije na čelu sa županom Igorom Androvićem, izaslanstvo grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, zamjenici načelnika Općine Pitomača Ivan Erhatić i Marin Aragović, načelnici brojnih općina s područja VPŽ, članovi udruga branitelja, predstavnici Srednje škole u Pitomači koja nosi ime po tom pučkom tribunu te mještani Turnašice.

Nakon polaganja vijenaca, okupljeni su obišli Spomen-sobu Stjepana Sulimanca u prostorijama Područne škole te nakon toga prisustvovali svetoj misi zadušnici u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Turnašici.
Dana 10.05. 2018. godine otvorena je izložba Popovačke udruge likovnih stvaralaca "Moslavački Štrk" pod nazivom "50 nijansi života" u galeriji RUŽA u prostorima Udruge.

Na ovoj izložbi su predstavljena umjetnička djela više slikara - članova PULS-a "Moslavački Štrk" koji se bave kulturno-umjetničkom djelatnošću, promicanjem kreativnog, likovnog i kulturnog izražavanja.

Slike prikazuju razne motive od mrtve prirode, arhitekture do apstrakcije.

Izložbu je otvorio voditelj projekta, glavni tajnik Franjo Pavičić, uz umjetnički osvrt predsjednice PULS-a Moslavački Štrk gđa. Marije Pukec Žigić.

     Dana 09.05. 2018. godine u organizaciji UHBDDR PODRUŽNICE ŽUPANIJE ZAGREBAČKE u prostorima Udruge održane su edukativne radionice na kojima su prezentirani pravilnici i odluke Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Na radionicama su bili prisutni članovi s područja Zagrebačke županije te ostali predstavnici podružnica, ogranaka i klubova iz cijele Republike Hrvatske.

Korisnici projekta ukazali su na potrebitost i kvalitetu radionica, te pozitivno valorizirali projekt.

Projekt je sufinancirala Zagrebačka županija.
U suradnji sa Konjičkim klubom Koprivnica a povodom Dana travnjaka 05. i 06.05. 2018 godine UHBDDR ogranak Peteranec proveo je još jedan dio projekta planiranog u ovoj godini.

Hvala svim članovima koji su se posvetili organizaciji i odradili ovaj zahtjevan projekt.
Članovi UHBDDR - klub 204. Vukovarske brigade organizirali su zavjetno hodočašće na koje su se uputili 16. 04. 2018. te prešli hodočasničku rutu dugu 800 km pod nazivom "put sv. Jakova".

Ovim putem želimo zahvaliti raznim donatorima koji su sukladno svojim mogućnostima pomogli da se ovaj plemeniti čin provede u djelo.

Hodočašće su započeli iz St. Jean de Port-a, a završili ga u rekordnih 19 dana, 04. 05. 2018. u Santiago de Composteli.

Posljednjih 120 km pridružuju im se prijatelji iz Hrvatske koji su im osim društva bili i moralna i fizička podrška.

Hodočašće je bilo izuzetno zahtjevno od vremenskih neprilika do zdravstvenih poteškoća, ali uz Božju volju izdržali su do kraja, te u ime Udruge odali počast svim poginulima za našu Domovinu.