Get Adobe Flash playerČlanovi UHBDDR Ogranak Peteranec 24.04. 2018. godine sudjelovali su na fišijadi i druženju branitelja UHBL PTSP SV. MARKO KRIŽEVČANIN u Križevcima.
UHBDDR ogranak Tovarnik 17.04. 2018. obilježio je 26. obljetnicu utemeljenja 104. brigade HVO-a te je odao počast poginulim pripadnicima II bojne HOS-a, pripadnicima 104. brigade HVO-a i svim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježju u Domaljevcu i Đeletovcima.
U sklopu projekta Budućnost za branitelje - branitelji za budućnost kroz program psihosocijalne podrške hrvatskim braniteljima na izdržavanju kazne zatvora u mjesecu travnju održane su sljedeće aktivnosti u kaznionicama u Glini i Lepoglavi:
  1. U kaznionici u Lepoglavi 17.04. 2018. godine održane su edukativne radionice o statutarnim pitanjima i pravima hrvatskih branitelja na kojoj je bilo prisutno 23 hrvatska branitelja.

  2. 18.04. 2018. godine održane su iste radionice na kojima je bilo prisutno 34 hrvatska branitelja.
Edukativne radionice provela je voditeljica projekta Marija Kronja.


UHBDDR tradicionalno nastavlja s provedbom projekta Kulturne aktivnosti braniteljske populacije u sklopu programa psihološko-socijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja.

Dana 12.04. 2018.godine otvorena je izložba Hrvatsko-švedskog društva pod nazivom Susreti i sjećanja u galeriji RUŽA u prostorima udruge.

Na ovoj izložbi predstavljena su umjetnička djela više slikara - članova društva različite dobi, umjetničkih opredjeljenja, ideja izvedbi i slikarskih tehnika - od crteža, pastela do akrila i ulja.

Predstavljeni su autori koji su prepoznatljivi po svom likovnom rukopisu, ali međusobno se razlikuju po izboru teme i motiva i u načinu realizacije koja kreće od poetskog realizma preko impresionističkih i ekspresionističkih rješenja do čiste apstrakcije.

UHBDDR je ostvario višegodišnju suradnju s Hrvatsko-švedskim društvom koja se uspješno i kontinuirano nastavlja.

Izložbu je otvorio voditelj projekta, glavni tajnik Franjo Pavičić, uz umjetnički osvrt gđa. Antonije Cesarec i Mirjane Kada.