Get Adobe Flash player
U znak sjećanja na početak agresije na Grad Dubrovnik i jug Hrvatske u Domovinskom ratu, UHBDDR ogranak Dubrovnik organizira "II. Memorijalni turnir u bočanju", koji će se održati 26.09. 2019. godine u sportskom centru Gromača s početkom u 08:00 sati.

Natjecanje se održava u disciplini trojkama (tri + jedan).

Ovim putem Vas pozivamo, da svojim prisustvom uveličate ovaj turnir i sjećanje na sve poginule koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost naše domovine.

14.09.2019.,
OGRANAK - DUGA RESA POZIVA VAS NA OBOLJEŽAVANJE DANA OSNIVANJA PRVE PROFESIONALNE VOJNE POSTROJBE U DUGOJ RESI.

Sve potrebne informacije možete pročitati na linku POZIVNICA - OGRANAK - DUGA RESA
Članovi UHBDDR-a podružnice Virovitičko - podravske, UHBDDR ogranka "Vukovi" Taborište i 50.sam.bat.Virovitica zajedno s ostalim predstavnicima braniteljskih udruga te predstavnicima grada Virovitice i županije Virovitičko podravske, dana 31.08. 2019. obilježili su 28. obljetnicu oslobađanja virovitičkog prigradskog naselja Jasenaš - prvog oslobođenog naselja u Domovinskom ratu.

Program obilježavanja započeo je svetom misom za sve poginule hrvatske branitelje u Župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca i odavanjem počasti na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Milanovcu.
U skladu s Rezolucijom Europskog parlamenta iz 2009. dana 23.08. 2019. obilježava se kao Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Povodom toga dana, članovi UHBDDR podružnice Virovitičko - podravske, sam. bat. Virovitica i "Vukova" iz Taborišta, odali su počast hrvatskim žrtvama paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja u Bečkoj ulici (bivša šintarnica) i Mrtvom jarku u selu Bukova na području općine Suhopolje.

Riječi molitve za sve poginule uputio je župnik i gvardijan Franjevačkog samostana u Virovitici fra.Rozo Brkić.
Nastavno na projekt III. Zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja, dana 19.08. 2019. naši članovi završili su prvi dio hodočasničke rute Camino Inglese, nakon koje slijedi francuski dio rute.
Dana 16. i 17.08. 2019. članovi UHBDDR Tovarnik - Ilača posjetili su Kupres, Livno, Vitez i Žepče gdje su kod spomen obilježja zapalili svijeće i položili vijence, za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

         Članovi UHBDDR podružnice Virovitičko - podravske, 50.sam.bat.Virovitica i "Vukova" iz Taborišta, dana 16.08. 2019. svečanom misom i tradicionalnom procesijom proslavili su blagdan Sv. Roka, zaštitnika grada i župe, te 785. rođendan Grada Virovitice.

Ovom prigodom naši članovi su se prisjetili i odali počast svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoj život za slobodu naše domovine.

Svetu misu predvodio je vlč.Ivica Šoh, dekan Virovitičkog dekanata zajedno s fra. Marijom Cifrakom i fra.Tomislavom Smiljanićem.
Članovi UHBDDR kluba 164. Planinske satnije
u sklopu programa Istine o Domovinskom ratu i ove godine započeli su sa pripremama i organizacijom projekta, III. Zavjetnog hodočašća hrvatskih branitelja.

Hodočasnici će doći u Portugal dana 15.08. 2019. čime će započeti III. Zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja, u planiranoj ruti od 320 km koje će trajati 14 dana.


Planirane rute:

Ferrol - Santiago- 120 km
Saria - Santiago- 115 km
Santiago - Muxia- 85km


Dana 10.08. 2019., u zaselku Rojnica (Cista Velika) održan je 13. tradicionalni festival "Uz gangu i bukaru" koji se provodi u sklopu projekta "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije", s ciljem povezivanja Hrvata iz dijaspore na način uključivanja u program izravno, putem interneta.

Osnova za povezanost su narodni običaji i baština Dalmatinske Zagore. Kao i proteklih godina branitelji su uključeni ne samo kroz organizaciju cijele manifestacije nego i kao sudionici pojedinih programa.

       Gosp. Josip Perović sudjelovao je u radio emisiji "Zajedno u ratu, zajedno u miru" dana 07.08. 2019. u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja kao predstavnik UHBDDR podružnice Virovitičko - podravske gdje je govorio o akciji Oluja i sudjelovanju hrvatskih  branitelja s područja Virovitičko podravske županije u istoj.UHBDDR podružnica Virovitičko - podravska i Ogranak "Vukovi" Taborište
, dana 05.08. 2019. svečano su obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Svečanost je započela u jutarnjim satima okupljanjem branitelja u mjesnom domu u Taborištu kao i uvaženih gostiju među kojima su bili i zamjenik župana Virovitičko - podravske županije Darko Žužak i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac.

Tom prigodom sve nazočne u ime domaćina i organizatora pozdravili su predsjednik "Vukova" Mirko Vuletić i predsjednik UHBDDR podružnice Virovitičko - podravske Josip Perović.

Na obilježavanju obljetnice bili su prisutni branitelji i iz drugih županija među kojima je Vukovarsko - srijemska i Koprivničko - križevačka.

Svečanost obilježavanja Dana pobjede, popratile su i sportske aktivnosti u četiri discipline, streljaštvu, visećoj kuglani, boćanjui kartaškoj igri Belot, u kojima su sudjelovali branitelji i članovi njihovih obitelji.

         Odavanjem počasti poginulim braniteljima i polaganjem vijenaca kod Spomen križa na groblju Boninovo te kod Spomenika pobijedi na lokalitetu Vjetreni Mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju, članovi UHBDDR ogranka Dubrovnik zajedno s gradskim vlastima, predstavnicima općina, PU dubrovačko - neretvanske i udrugama proisteklih iz Domovinskog rata, dana 05.08. 2019. obilježili su dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Udruga hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata, svim hrvatskim braniteljima - dragovoljcima, članovima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te članovima njihove obitelji i svim građanima Republike Hrvatske čestita Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
POZIVNICA
Poštovani,

osobita nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na sportske susrete branitelja povodom "Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja" u organizaciji UHBDDR podružnice Virovitičko - podravske i ogranka Vukovi "Taborište", koja će se održati 05.08. 2019. (ponedjeljak) u mjesnom domu u Taborištu.


PROGRAM PROSLAVE

8:30-9:00 - okupljanje u mjesnom domu u Taborištu

9:00 - himna, minuta šutnje i otvorenje igara

9:20 - 9:30 - prijava natjecatelja

9:30 - 10:00 - doručak

10:00 - početak natjecanja

13:00 - 13:30 - proglašenje pobjednika i podjela medalja

13:30 - prigodni domjenak uz druženje u mjesnom domu u Taborištu


Discipline: boćanje (dva natjecatelja), viseća kuglana (dva natjecatelja), bela, streljaštvo (tri natjecatelja)

Radujemo se vašem dolasku!