Get Adobe Flash player
Malonogometni turnir "Tri kornera -penal" koji je i ove godine okupio veliki broj igrača u svim kategorijama od veterana, seniora, pionira (starijih i mlađih), početnika i limača završio je svoje šesnaesto izdanje dana 02.07. 2019. godine.

DGO treći put seniorski pobjednik, a kod veterana prvi su put slavili Limunčići. Kod pionira starijih slavila je momčad Građevinarstvo Hebron, a kod pionira mlađih Škola nogometa Beli Manastir.

Prvo mjesto kod početnika uzela je momčad Lege i kod limača prvo mjesto osvojio je American bar Dollar.

Zahvaljujemo organizatorima, ponajviše hrvatskim braniteljima koji su još jednom odradili vrhunski posao, te čestitamo svim pobjednicima!
Dana 28. 06. 2019. godine na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na virovitičkom Gradskom groblju, te na posljednjem počivalištu Darka Gregorića, hrvatskog branitelja - dragovoljca i nekadašnjeg predsjednika Kluba 50. samostalnog bataljuna u znak sjećanja položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Istoga dana održana je i svečanost obilježavanja 28. obljetnice formiranja 50. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Virovitica. Dana 28. lipnja 1991. godine u Virovitici je formiran pričuvni dragovoljački samostalni bataljun Zbora narodne garde sastavljen od domoljuba, koji su se vojno organizirali i naoružali 1990. godine.

Na svečanom postrojavanju, na igralištu Vegeške u Virovitici, uz pripadnike 50. samostalnog bataljuna i ostale predstavnike braniteljskih udruga, nazočili su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i njegov zamjenik Damir Marenić te viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja - Područne jedinice Virovitica, Anto Krišto.

Tim povodom predsjednik UHBDDR Kluba 50. samostalnog bataljuna Antun Grizelj obratio se nazočnima.

Nakon uvodnih govora i obraćanja nazočnih, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji nastavili su druženje u tradicionalnim sportskim igrama pikadu, visećoj kugli, streljaštvu, boćanju, malom nogometu i beli.

       U sklopu projekta "Budućnost za branitelje - branitelji za budućnost" kroz program psihosocijalne podrške hrvatskim braniteljima na izdržavanju kazne zatvora u mjesecu lipnju održane su individualne radionice iz Zakona o hrvatskim braniteljima o pravnim i statusnim pitanjima, u kaznionicama u Glini (05. i 19. 06. 2019.), Lepoglavi (11. 06. 2019.) i Zatvoru u Gospiću (10. 06), na kojima je ukupno bilo prisutno 73 korisnika projekta.

Navedene radionice održala je voditeljica projekta Marija Kronja.

Korisnici projekta svojim redovitim odazivom i pozitivnim reakcijama ukazali su na potrebitost, kvalitetu i uspješnost navedenih radionica u želji da se nastav provoditi i dalje.Dana 08.06. 2019. započeo je 16. tradicionalni malonogometni  turnir Tri kornera - penal u organizaciji UHBDDR ogranak Olimpija, koji je i ove godine okupio veliki broj ekipa od veterana, seniora, pionira (starijih i mlađih) i limača.

Natjecatelji će imati priliku iskazati svoje sportske vještine na nogometnom terenu SD Olimpija u Osijeku, gdje se već u prvome tjednu natjecanja odigrao niz izvanrednih utakmica koje su prošle u veselom i razigranom okruženju.

Detaljne informacije o tijeku natjecanja možete pogledati na sljedećoj poveznici: www.glas slavonije-sport
Dana 06.06. 2019. u galerijskom prostoru Udruge, otvorena je još jedna izložba u sklopu projekta "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije".

 Izložba pod nazivom "Pozitiv i negativ" predstavlja niz umjetničkih fotografija dvaju autora g. Zvonimira Kuhtića i g. Dragana Ivanovića - Jofe, koje prikazuju pozitiv - zanimljivih crta i forme stijena i kamena, kao i neke zanimljive scene fotografirane tehnikom negativa.

Izložbu je otvorio glavni tajnik i voditelj projekta g. Franjo Pavičić uz kritički osvrt g. Bosiljka Domazeta.
Dana 04.06. 2019. godine održane su edukativne radionice o statusnim pitanjima i problematici branitelja sa područja grada Dubrovnik, na kojima su bili prisutni članovi Udruge. Gost radionice je bio, voditelj sektora za savjetovanje i psihosocijalnu pomoć podružnica Dubrovnik iz ministarstva branitelja, gosp. Nikša Kusalić.

Radionica je postigla dobar odaziv, te kroz istu je bio naglasak na dio Zakona o pravima hrvatskih branitelja koji se odnosi na mirovine hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, a koji je stupio na snagu od 01.01. 2019. godine.