Get Adobe Flash player

Udruga hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata, svim hrvatskim braniteljima - dragovoljcima, članovima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te članovima njihovih obitelji i svim građanima Republike Hrvatske želi sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu novu godinu.U organizaciji UHBDDR ogranka Peteranec dana 31.12. 2019., u veselom raspoloženju proslavio se doček Nove godine na kojem su prisustvovali članovi ogranka zajedno sa svojim obiteljima i ostali mještani opčine Peteranec, uz želju da na ovakav način u veselom raspoloženju nastave dočekivati i buduće nove godine.
Dana 27.12.2019., godine u mjesnom domu u Taborištu u sklopu akcije "Mir i dobro" u organizaciji PP Virovitica u suradnji sa mjesnim odborom Taborište i UHBDDR Podružnice virovitičko - podravske, provedena je preventivna akcija "Manje oružja manje tragedija", s ciljem dragovoljne (anonimne) predaje oružja, streljiva, minsko-eksplozivnih sredstava i drugih ubojitih sredstava, bez sankcija, a u svrhu sprečavanja neželjenih tragedija i posljedica.

Tijekom akcije prikupljena je veća količina streljiva različitog kalibra,eksplozivno oružje i njegovih dijelova.
UHBDDR ogranak Peteranec dana 24.12.2019., uoći Božića, organizirao je susret i druženje sa svojim članovima, članovima njihovih obitelji i ostalim mještanima općine Peteranec uz podijelu ribica.

Ovim putem UHBDDR ogranak Peteranec čestita svim braniteljima i članovima njihovih obitelji sretan i blagoslovljen Božić i novu godinu.
U sklopu projekta "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije" u galerijskom prostoru Udruge dana 19.12. 2019., održana je izložba autorice Nade Badanjak pod nazivom "Čudesan jezik boja".

Ciklus slika cjetova Nade Badanjak nastaje kroz novu seriju platna u istraživanju kolorizma oslanjajući se na tendencije moderne umjetnosti, komplementarnim kontrastima boja.

Ljepota i sklad tog čudesnog procvjetanog bića, u slikama su provučeni kroz umjetnosteuropskog slikarstva.

Prevladava atmosfera prikaza u kojem su priroda i mirisno cvijeće jedno.

Izložbu je otvorio glavni tajnik Udruge i voditelj projekta Franjo Pavičić uz kritički osvrt profesorice umjetnosti Ane Tomljanović.

Otvorenje izložbe upotpunila je i Marija Blanka Car svojim glazbenim nastupom.
Dana 14.12. 2019., održan je XXIV. izvještajni Sabor UHBDDR-a u hotelu Hilton, ul. Grada Vukovara 269 A u Zagrebu.

Za predsjednika radnog predsjedništva izabran je gosp. Ilija Majić, a za članove: Marko Cvitković, Đuro Vitković, Ivan Baksa, Emil Belavić, a za zapisničara: gđa. Marija Kronja.

Na saboru je predloženo usvajanje financijskog izvješća za 2018. godinu koji je jednoglasno i prihvaćen od strane izaslanika.

- Donošenje plana rada Udruge za 2020.godinu.

- Donošenje financijskog plana udruge za 2020.godinu.

- Usvajanje novog Poslovnika o radu Časnog suda Udruge

- Usvajanje izmjene i dopune Statuta Udruge

- Donošenje Odluke o djelovanju Kluba 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica kao pravne osobe.
Izložba ratnih fotografija našeg člana gosp.Ivana Dolenca u Vraždinu.


LINK: Osvrt na izložbu ratnih fotografija Domovinskog rata, Ivice Doleneca u Varaždinu.U skladu s programom izvođenja aktivnosti vezani uz izradu projekta "Virtualni Domovinski rat" zadovoljstvo nam je prikazati dosad izvršene elemente projekta.

Kako je riječ o projektu čija je namjena interaktivna očekujemo daće u suradnji sa zainteresiranom javnišću projekt samo dobivati na faktografskoj točnosti.


1. "Virtualni Domovinski rat" - AKCIJA PAKRAC OD 01. DO 03.03. 1991.

2. "Virtualni domovinski rat" - AKCIJA PLITVICE 31.03. 1991.U organizaciji Grada Dubrovnika i suorganizatora UHBDDR ogranka Dubrovnik, od 01. do 08.12. 2019., održan je prigodni program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja i napada na Grad Dubrovnik 1991., na kojemu su uz predstavnike vlasti Grada i državnih institucija sudjelovale i udruge proistekle iz Domovinskog rata zajedno s članovima obitelji poginulih i nestalih.

Na poziv članova UHBDDR ogranka Dubrovnik, u djelu aktivnosti od 05. do 07.12. 2019., sudjelovali su i članovi UHBDDR podružnice Zagrebačke.

U spomen na sve poginule u Domovinskom ratu zapaljene su svijeće i položeni vijenci na brdu Srđ kod križa, gradskom groblju Boninovo, kod spomen obilježja na Gromači i na drugim spomen obilježjima Domovinskog rata.