Get Adobe Flash player
U sklopu projekta Budućnost za branitelje - branitelji za budućnost, nastavljena je suradnja s zatvorskim ustanovama Kaznionica u Lepoglavi, Glini i zatvor u Gospiću, te su u mjesecu rujnu provedene sljedeće aktivnosti:


1. ZATVOR U GOSPIĆU - 09.09.2019., individualne radionice na kojima je bilo prisutno 6 hrvatskih branitelja.

2. KAZNIONICA U LEPOGLAVI - 24.09.2019., provedene su edukativne radionice o pravima za hrvatske branitelje, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja koje je provela gđa. Nevenka Mišić.

Zahvaljujemo se na uloženom trudu u provođenju edukativnih radionica, te se i nadalje nadamo uspješnoj suradnji.


3. ZATVOR U GOSPIĆU - 23.09.2019., - individualne radionice na kojima je bilo prisutno 6 hrvatskih branitelja.

4. KAZNIONIA U GLINI - 25.09.2019., - individualne radionice o pravima hrvatskih branitelja, na kojima je bilo prisutno 31 korisnika projekta.

Navedene radionice provela je gđa. Marija Kronja, voditeljica projekta.U sklopu Dana općine Dugopolje i blagdana njenog zaštitinika svetog Mihovila i Jeronima, dana 28.09. 2019., predsjedniku UHBDDR gosp. Zvonku Milasu na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodjeljeno je priznanje u obliku povelje "Počasni građanin općine Dugopolje".

Počasni građanin grada je priznanje koje općina Dugopolje dodjeljuje najzasluženijim ljudima koji su dali naročit doprinos razvoju i ugledu općine.
Članovi UHBDDR ogranka Tovarnik - Ilača i ove su godine okupili hrvatske branitelje s područja RH i BiH i članove njihovih obitelji te su 28.09. 2019., godine obilježili tužnu obljetnicu pada Tovarnika u kojem je 1991. godine ubijeno 68 mještana.

Na komemoraciji bili su prisutni članovi ogranka Ilok, ogranka Rokovci Andrijaševci, ogranka Otok, ogranka Peteranec i ogranka Feričanci, a iz BiH, branitelji iz Domaljevca, Orašja, Viteza, Livna i Tomislavgrada.

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na mjesnome groblju, ovom se obljetnicom odala počast svim poginulim mještanima i hrvatskim braniteljima, te se nastavila promicati istina o Domovinskom ratu.

           Članovi UHBDDR ogranka Peteranec dana 28.09. 2019., zajedno s članovima UHBDDR ogranka Tovarnik - Ilača sudjelovali su u obiležavanju godišnjice 68 ubijenih tovarčana u Domovinskom ratu.

U znak siječana na sve žrtve položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja u Tovarniku i na Ovčari.
Povodom početka velikosrpske agresije na jug Hrvatske i grad Dubrovnik, a u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, UHBDDR ogranak Dubrovnik i ove je godine organizirao II. Memorialni boćarski turnir na Gromači koji se održao 26.09. 2019. godine.

Nakon što su položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju za poginule suborce, sudionici turnira uživali su u boćanju i prijateljskoj atmosferi.

Na turniru su sudjelovali: Vukovarski veterani, 4. gardijska brigada, UHBDDR podružnica Zagrebačka, UHBDDR podružnica Splitsko - dalmatinska, UHBDDR Župa dubrovačka, UHBDDR Konavle, UHBDDR Dubrovnik, B.K. HVIDRA Gromača.

Prvo mjesto osvojila je 4. gardijska brigada.

Čestitamo svim natjecateljima!

U znak sjećanja na početak agresije na Grad Dubrovnik i jug Hrvatske u Domovinskom ratu, UHBDDR ogranak Dubrovnik organizira "II. Memorijalni turnir u bočanju", koji će se održati 26.09. 2019. godine u sportskom centru Gromača s početkom u 08:00 sati.

Natjecanje se održava u disciplini trojkama (tri + jedan).

Ovim putem Vas pozivamo, da svojim prisustvom uveličate ovaj turnir i sjećanje na sve poginule koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost naše domovine.Dana 19.09. 2019., u organizaciji UHBDDR ogranka Dubrovnik u suradnji sa Ministarstvom hrvatskih branitelja i središnjicom UHBDDR u kongresnoj dvorani Hotel Petka, održana je tribina pod nazivom "Statusna pitanja hrvatskih branitelja".

Tribinu su vodili glavni tajnik ministarstva hrvatskih branitelja gosp. Ivica Akmadža, gosp. Željko Motik, načelnik sektora stambenog zbrinjavanja, gosp. Vladimir Bergman, načelnik sektora za upravne i pravne poslove i gđa. Marija Kronja (UHBDDR), voditeljica projekta.
19.09.2019., UHBDDR Ogranak Dubrovnik
organizira edukativnu tribinu pod nazivom STATUSNA PITANJA HRVATSKIH BRANITELJA

Sve potrebna informacije možete pročitati na linku POZIVNICA - OGRANAK DUBROVNIK - EDUKATIVNA TRIBINADana 19.09. 2019., u prostorima Udruge u galeriji "Ruža" otvorena je izložba umjetničkih slika autorice Vesne Majstorović pod nazivom "Usputnice".

Autorica u svom pristupu naginje figuraciji i realizmu, ali prepoznatljivost vizura ne ostavlja potpuno čistim već ih koloristički raslojava.

Izdvojene fragmente usputnica, kako ih je nazvala prenosi svojim jezikom likovnosti.

Osluškujući i promatrajući prirodu, Vesna Majstorović osebujnim vizualnim pečatom otkriva neke nove poglede i drugačija značenja viđenog dokazujući kako usputno može postati i ostati posebno.

Izložbu je otvorio glavni tajnik Udruge i voditelj projekta g. Franjo Pavičić uz kritički osvrt gđe. Ane - Marije Šprihal i glazbenu izvedbu g. Svena Kadojića Balaška.
Dana 17.09.2019., članovi UHBDDR-a podružnice Virovitičko - podravske, ogranka "Vukovi" Taborište, 50.sam.bat.Virovitica, Svetom misom u crkvi svetog Roka te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na gradskom groblju u Virovitici, započelo je obilježavanje 28. obljetnice oslobođenja virovitičke vojarne.

Vijence su položile delegacije Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Policijske uprave virovitičko - podravske te koordinacije braniteljskih udruga i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Svečanost je nastavljena uz sportske susrete branitelja na prostoru Športskog centra Vegeška u Virovitici gdje se okupio veliki broj branitelja, članova braniteljskih udruga, predstavnika lokalne zajednice i ostalih građana.
Dana 16.09.2019., članovi UHBDDR podružnice Virovitičko podravske, ogranka "Vukovi" Taborište, obilježili su 28. obljetnicu oslobađanja nekadašnjeg vojnog objekta Šištat, u kojoj su i sami sudjelovali.

Nakon polaganja vijenaca kraj spomen obilježja gradskog groblja u Virovitici, Vukovi su obišli Šištat gdje su evocirali uspomene na slavne dane Domovinskog rata i oslobađanje vojnih objekata na području grada Virovitice.
U organzaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domoviskog rata - ogranak Dugopolje i Hrvatskog planinarskog društva "Ljubljan" dana 14.09. 2019., održano je misno slavlje u kapelici Hrvatskih mučenika na sjevernim padinama Mosora, koje je predvodio don Dražen Balić.

I ove godine odrađeni su građevinski radovi kod kapelice koje volonterski provode članovi UHBDDR ogranka Dugopolje uz svoje mještane i članove plaianrskog društva Ljubljan.

Hodočašće na mjesto kapelice Hrvatskih mučenika održava se svake godine u rujnu, gdje prisustvuje veliki broj hodočasnika i pripadnika braniteljskih udruga.

Nakon svete mise organiziran je prigodni domjenak za sve hodočasnike i ljubitelje prirode, koji su ostatka vremena proveli u ugodnom druženju i dobrom raspoloženju.

           Članovi UHBDDR podružnice Virovitičko - podravske, ogranka "Vukovi" Taborište, u sklopu obilježavanja 28. obljetnice oslobađanja nekadašnjeg vojnog objekta Šištat, dana 14.09.2019., dostojanstveno i sa dužnim poštovanjem prisjetili su se svojih preminulih članova: Željka Mandića, Josipa Hunjeta, Miće Tojčića, Miroslava Zeca, Ivana Duvnjaka, Slavka Iličića gdje su se kod svakoga pomolili i zapalili svijeće.
Čalnovi UHBDDR-a podružnice Virovitičko - podravske, ogranka "Vukovi" Taborište, dana 14.09.2019., u Novom Gracu obilježili su 28. obljetnicu oslobođenja Karaule, jednog od prvih oslobođenih vojnih objekata u Republici Hrvatskoj.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenca i svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima pored gradinske crkve, a središnje događanje održano je na Karauli u Novom Gracu, gdje su se okupljene braniteljske udruge s područja cijele Virovitičko-podravske županije prisjetile akcije osvajanja Karaule.
U organizaciji UHBDDR ogranka Duga Resa, u sklopu projekta "Komemorativno - sportske aktivnosti braniteljske populacije", dana 14.09. 2019., održano je svećano obilježavanja osnutka prve profesionalne vojne postrojbe na području Duge Rese u Domovinskom ratu.

Na ovom događaju bilo je prisutn oko 40 sudionika, članovi UHBDDR ogranka Duga Resa, ogranka Dubrovnik, ogranka Peteranec, podružnice Vukovarsko - srijemske i podružnice Zagrebačke.

Sjećanje na sve poginule pripadnike postrojbe i hrvatske branitelje, članovi UHBDDR-a obilježili su paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježju.

U sklopu komemorativno sportskih aktivnosti održana je I. kanu utrka na Mrežnici, od Gornjeg Zvečaja do gradskog kupališta u Dugoj Resi na kojoj je sudjelovalo 6 ekipa.

Prvo i drugo mjesto osvojio je ogranak Dubrovnik a treće podružnica Zagrebačka.

Čestitamo svim natjecateljima i osvajačima.

         14.09.2019., OGRANAK - DUGA RESA POZIVA VAS NA OBOLJEŽAVANJE DANA OSNIVANJA PRVE PROFESIONALNE VOJNE POSTROJBE U DUGOJ RESI.

Sve potrebne informacije možete pročitati na linku POZIVNICA - OGRANAK - DUGA RESAU organizaciji UHBDDR ogranka Peteranec, dana 07.09. 2019. godine održan je VIII. Memorijalni susreti hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata u Peterancu.

Memorijalni susreti održavaju se tradicionalno svake godine, u spomen na poginulog Miroslava Blažeka te nestale hrvatske branitelje Željka Hojsaka i Dražena Takaća i sve umrle hrvatske branitelje.

I ove su godine na susretima sudjelovale udruge proizašle iz Domovinskog rata sa područja RH i BiH, te je ukupno bilo preko 300 sudinika i posjetitelja.

U svrhu psiho-socijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja na susretima su organizirane razne sportske discipline u kojima sudjeluju članovi braniteljskih udruga te članovi njihovih obitelji.

Prije početka Memorijala položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje te je održana sveta misa u mjesnoj crkvi u Peterancu.
Članovi UHBDDR kluba 164. planinske satnije, gosp Zdravko Krivošić i Mladen Pahernik vratili su se s hodočasničkog puta koji je započeo 15.08. 2019., i trajao sve do njihovog povratka u Zagreb 01.09. 2019., čime je ujedno i završilo III. Zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja.

Put je trajao 16 dana te su prešli sve planirane rute (Ferrol - Santiago, Saria - Santiago i Santiago - Muxia) ukupno dugačke 320km.

Ovom žrtvom naši članovi su nastavili promicati istinu o Domovinskom ratu i izvan granica naše domovine, te održali sjećanje na sve koji su položili svoj život za slobodu Lijepe Naše.