Get Adobe Flash playerU sklopu projekta "Budućnost za branitelje - branitelji za budućnost", nastavljena je suradnja s zatvorskim ustanovama Kaznionica u Lepoglavi, Glini i zatvor u Gospiću, te su u mjesecu studenom provedene sljedeće aktivnosti:

1. ZATVOR U GOSPIĆU - 11.11. 2019., - individualne radionice na kojima je bilo prisutno 6 korisnika projekta.

2. KAZNIONICA U LEPOGLAVI - 12.11. 2019., - provedene su individualne radionice na kojim je bilo prisutno 17 korisnika projekta.

3. KAZNIONIA U GLINI -13.11. 2019.,- individualne radionice na kojima je bilo prisutno 31 korisnik projekta.

4. ZATVOR U GOSPIĆU - 25.11. 2019., - individualne radionice o pravima hrvatskih branitelja, na kojima je bilo prisutno 6 korisnika projekta.

Navedene radionice provela je gđa. Marija Kronja, voditeljica projekta.

5. KAZNIONICA U GLINI - 27.11. 2019., - Provedene su edukativne radionice "Skrb o zdravlju hrvatskih branitelja" , u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja koje je provela gđa. Nevenka Mišić. Na navedenoj radionici bio je prisutan 51 korisnik projekta.

Zahvaljujemo se na uloženom trudu u provođenju edukativnih radionica, te se i nadalje nadamo uspješnoj suradnji.U sklopu projekta "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije", dana 28.11. 2019., u prostorima Udruge u galeriji "Ruža" otvorena je izložba umjetničkih slika autora Borislava Adameca pod nazivom "Linija, ploha, volumen".

Crteži i slikarstvo Borislava Adameca inspirirano i nadahnuto vlastitom okolinom, možemo prepoznati kao intimističko i autoreferencijalno, čak i kada umjetnik izlaže cikluse koji imaju naglašenu gestu snažnog crteža.

To delikatno i suptilno dvojstvo crtačko slikarskog puta u ovom je ciklusu crteža akta i slika portreta uljnim bojama koncetrirano neiscrpnim temama i motivima koji metaforički simboliziraju sklad, savršene omjere, toplinu i ljepotu koju predstavljaju.

Izložbu je otvorio voditelj projekta i glavni tajnik Udruge gosp. Franjo Pavičić, uz kritički osvrt profesorice povijesti umjetnosti Ane Tomljanović.
POZIVNICA,

UHBDDR ogranak Dubrovnik zajedno s predstavnicima vlasti grada Dubrovnika poziva da s ponosom i dostojanstvom obilježimo 06.12. 2019., Dan dubrovačkih branitelja te odamo počast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima u Domovinskom ratu.

Dan dubrovačkih branitelja obilježit će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule, svečanom Sv. misom i popratnim prigodnim programom koji će se održat od 01. do 08.12. 2019. godine.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DUBROVAČKIH BRANITELJAUHBDDR zajedno sa svojim nižim ustrojstvenim oblicima obilježila je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18.11. 2019.

Sudjelovanjem u Koloni sjećanja te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na memorijalnom groblju i kod spomen obilježja u Vukovaru, članovi Udruge odali su počast za sve koji su položili svoj život za slobodu Lijepu Naše.


Na komemoraciji bili su prisutni predstavnici UHBDDR podružnice Zagrebačke.Predstavnici UHBDDR ogranaka Peteranec.Predstavnici UHBDDR podružnice Virovitičko Podravske.Predstavnici UHBDDR ogranka Dubrovnik.


Ovom komemoracijom prisjećamo se na žrtvu i herojstvo grada Vukovara koje je pružilo temelj za kasnije vojne pobjede hrvatskih snaga koje su dovele do potpunog oslobođenja Republike Hrvatske.Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 18.11. 2019., godine u emisiji Otvoreno na HRT-u  gostovali su gosp. Zvonko Milas, predsjednik UHBDDR i sudionik ratnih operacija na vukovarskom području, gosp. Branko Borković, posljednji zapovjednik obrane Vukovara, Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, doktorica Vesna Bosanac, ravnateljica bolnice u vrijeme opsade grada, Daniel Rehak predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Gost emisije govorili su o tragediji i žrtvi koju je podnio grad heroj, te se prisjetili vlastitih trenutaka provedenih u obrani grada Vukovara.
Dana 18.11. 2019., članovi UHBDDR Podružnice virovitičko - podravske u  naselju Škabrnja odali su počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, poginulim braniteljima i civilima povodom tužne obljetnice i strašne tragedije koja je prije 28 godina pogodila ovo malo mjesto u zaleđu Zadra.
Dana 18.11.2019., godine u znak sjećanja na žrtvu Herojskog grada Vukovara i svih poginulih u Domovinskom ratu, članovi UHBDDR-a Podružnice Virovitičko - podravske, zajedno s ostalim virovitičkim braniteljima i učenicima  Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, na glavnome mostu ispred Dvorca Pejačević zapalili su svijeće i položili vijence.
Siniša Glavašević - "Grad to ste vi"

Povodom obilježavanja 28. godišnjice pogibije dvadesetorice hrvatskih branitelja, pripadnika virovitičke 127. brigade Hrvatske vojske, koji su stali u obranu Kravljaka, Male Klise, Velike Klise, Babine Gore, Levinovca, te prostora bivše Općine Virovitica, dana 09.11. 2019., godine članovi UHBDDR Podružnice Virovitičko podravske odali su počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Velikoj Klisi i Kravljaku.

Sveta misa za poginule branitelje održala se u Crkvi Svetog Duha u Đulovcu.
U organizaciji UHBDDR ogranka Tovarnik - Ilača, dana 08.11. 2019., u prostorijama općine Tovarnik, održana je edukativna radionica o Skrbi za hrvatske branitelje i statusna pitanja, koju je održala voditeljica projekta gđa. Marija Kronja.

U sklopu radionica gđa. Jelena Dobročinc održala je prezentaciju projekta europskog socijalnog fonda pod nazivom "suDjeluj" kojeg provodi Općina Tovarnik za nezaposlene hrvatske branitelje uz zamolbu zauključenje istih.

Tajnik UHBDDR Podružnice zagrebačke gosp. Nikša Barlović ujedno je predstavio projekt Podružnice "Pogled na Domovinski rat iz perspektive vojnika" kojim bi se stvorila standardizirana arhiva sastavljena odaudiovizualne građe,dokumentacije i ostalih srodnih elemenata vezanih uz Domovinski rat koji se nalaze u posjedu članova Udruge branitelja ogranka "Tovarnik - Ilača" i njihovih obitelji.
U sklopu projekta "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije" i financijske potpore Grada Zagreba u prostorima Udruge, dana 07.11. 2019., održala se izložba fotografija mladoga autora Jakova Zadre pod nazivom "Putovanje…"

Jakov Zadro mladi kreativac rano je shvatio kako digitalna fotografija osim kao hobi te ispunjavanje instagram profila može postati i izbor posla s kojim se mogu podmiriti sve životne porebe.

U 2016. godini, posudio je bratov fotoaparat, minimalizirao svjetla grada i odlučio fotografirati zvjezde.

Prešao je brzo sa svemira na prirodu i društvo portrete i pejzaže.

Izložbu je otvorio glavni tajnik i voditelj projekta gosp. Franjo Pavičić, uz kritički osvrt gđe. Kate Stojić.
U sklopu ovogodišnjeg protokola opčine Kupres dana 03.11. 2019., godine obilježio se dan oslobođenja Kupresa.

Operacijom Cincar oslobođen je veći dio Kupreške visoravni što je ujedno 1994. godine bio uvod i za druge oslobodilačke akcije hrvatske vojske i HVO-a.

Članovi UHBDDR-a "Kluba Trpinjska cesta 1991.", i ove su godine zajedno s predstavnicima općine Kupres i mještanima prisustvovali obilježavanju Dana oslobođenja Kupresa, u kojem su i sami sudjelovali.

U spomen na sve poginule suborce u Domovinskom ratu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju.

Ovim obilježavanjem nastavila se promicati vrijednost i istina o Domovinskom ratu na koju se nikada ne smije zaboraviti.
U sklopu projekta "Virtualni Domovinski rat" izvršeno je dizajniranje više vrsta multimedijskih elemenata koji će biti integrirani u projekt.

Između ostalih dizajnirano je korisničko sučelje, te skočni prozori i informacijama o tijeku akcije.