Get Adobe Flash player
Članovi naše Udruge predsjednik Središnjeg odbora g. Marko Cvitković, predsjednik podružnice Zagrebačke g. Vedran Černy i tajnik podružnice Zagrebačke g. Nikša Barlović, zajedno s Gradom Zagrebom i udrugama proisteklih iz Domovinskog rata obilježili su Dan branitelja Grada Zagreba 30.05. 2019. godine, te su sudjelovali u aktivnostima u skladu sa protokolom Grada Zagreba i Gradskog ureda za branitelje.
U skladu sa svojim aktivnostima promicanja istine o Domovinskom ratu, članovi UHBDDR ogranka Senjak 23. 05. 2019. godine odali su počast poginulom suborcu Mirku Eviću paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na njegovom grobu Grebenicama u BIH.
UHBDDR kroz projekt "Budućnost za branitelje - branitelji za budućnost" u svibnju je provela sljedeće aktivnosti:


Zatvor u Gospiću, (6. 5. 2019) i Kaznionica u Glini (22.5.2019.):

Provedene su edukativne radionice o zdravstvenoj skrbi za hrvatske branitelje, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja koje su proveli gđa. Nevenka Mišić i gosp. Pavo Norac Kevo.

Na radionicama u Gospiću bila su prisutna 4, a u Glini 22 hrvatska branitelja.

Zahvaljujemo se gđi. Nevenki Mišić i gosp. Pavu Norcu Kevi na uloženom trudu u provođenju edukativnih radionica, te se i nadalje nadamo uspješnoj suradnji.


Kaznionica u Glini i Lepoglavi(8. i 14. 5. 2019.) i Zatvor u Gospiću (20. 5. 2019.):

Održane su individualne radionice o statusnim i pravnim pitanjima za hrvatske branitelje na kojim je ukupno bilo prisutno 47 hrvatskih branitelja.Individualne radionice provela je voditeljica projekta Marija Kronja.


Dana 26.05. 2019. članovi UHBDDR ogranka Dubrovnik obilježili su 27. obljetnicu oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku te kod središnjeg spomenika u Komolcu, postavljenog pred obilježavanje 25. godišnjice ovog značajnog događaja u borbi za slobodu Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Uz predstavnike gradskih vlasti, Ispred naše Udruge bili su prisutni Đuro Vitković, Zoran Radić, Mirko Herceg i Niko Zec.
Članovi UHBDDR Virovitičko - podravske, dana 25.05. 2019. godine, sudjelovali su na 1.Memorijalnom sportskom turniru hrvatskih branitelja "Emil Miftarević" koji se održao u Kastavu pokraj grada Rijeke u znak sjećanja i u počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Sudjelovalo se u sportskim disciplinama: malom nogometu, boćanju i pikadu, gdje su naši članovi uz mnogobrojne ekipe iz cijele Hrvatske postigli zapažene rezultate.
UHBDDR ogranak Olimpija u sklopu programa psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja i ove godine je započela s uvodnim pripremama projekta, 16. tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom "Tri kornera penal".

Turnir će se tradicionalno održavati na igralištu SD Olimpija na Zelenom polju, a početak turnira planiran je za 05.06. 2019. a završnica 28.06. 2019.


Dana 14.05. 2019. započelo je 27. hodočašće u Lourdes kojeg tradicionalno organizira Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj, a na kojem će sudjelovati pripadnici Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova.

Ispred naše Udruge sudjelovati će predstavnik UHBDDR Podružnice Virovitičko - podravske gosp. Antun Grizelj.

Hodočašću u Lourdes će trajati od 14.05. 2019 do 21.05. 2019.
Dana 09.05. 2019. u sklopu projekta "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije" otvorena je izložba slika, autorice Marije Tokić pod nazivom "Zagreb u srcu". Promatrajući autoričine slike, zamjećujemo slike u boji i crno bijelimtonovima.

Već na prvi pogled uočavamo da odabire motive znamenitosti grada u kojem živi i sakralne motive, te da je sa svakim svojim djelom povezana iskrenim osjećajima.

Izložbu je otvorio voditelj projekta i glavni tajnik Udruge g. Franjo Pavičić uz kritički osvrt magistre umjetnosti Tese Horvatiček Paradi.
BROŠURA:
POGLED NA DOMOVINSKI RAT IZ PERSPEKTIVE VOJNIKA

U sklopu projekta "Pogled na Domovinski rat iz perspektive vojnika" napravljena je prva brošura u digitalnom i tiskanom formatu s fotografijama članova Udruge iz razdoblja Domovinskog rata, koja će svojim zanimljivim i edukativnim sadržajem koristiti krajnjim korisnicima, a ujedno predstavlja i jedan od načina prezentacije i realizacije projektnih aktivnosti.

Obrađena audiovizualna građa, vezana uz ovaj projekt biti će dostupna na poveznici "Perspektiva" koja se nalazi na web stranici Udruge.


Dana 01. 05. 2019. UHBDDR ogranak Peteranec obilježio je 24 obljetnicu vojno redarstvene operacije "Bljesak" gdje su u spomen na sve poginule hrvatske branitelje zapalili svijeće i položili vijence kod spomen obilježja u Peterancu.