Get Adobe Flash player
Dana 25. 04. 2019. godine, u prostorima Udruge, u sklopu projekta "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije", otvorena je likovna izložba slikarice Marine Car pod nazivom "Na izvorima domovine".

Slikarica u svojim umjetničkim djelima izražava svoje duboke emocije i jasnu poruku mira i dobra, koje svojom svjetlošću pobjeđuju tamu, nepravdu i negativnosti ovoga svijeta.

U njezinim djelima prisutno je ozračje primorja, no najviše prevladavaju sakralni motivi, koji upotpunjuju njezin umjetnički opus.

Izložbu je otvorio voditelj projekta, glavni tajnik Franjo Pavičić uz kratak osvrt autorice Marine Car. Otvorenje izložbe upotpunila je i Marija Blanka Car svojim glazbenim nastupom.
UHBDDR ogranak Tovarnik - Ilača 13. i 17.04. 2018. obilježio je 27. obljetnicu utemeljenja 104. brigade HVO-a ,te je uz protokol grada odao počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, paljenjem svijeća ipolaganjem vijenaca na spomen obilježju u Domaljevcu i Đeletovcima.

         U mjesecu travnju, u sklopu projekta UHBDDR "Budućnost za branitelje - branitelji za budućnost" održane su sljedeće aktivnosti u zatvoru u Gospiću i kaznionicama Lepoglavi i Glini:


1. 04. 04. 2019. - Zatvor u Gospiću - održane su edukativne radionice o pravima hrvatskih branitelja na kojim je bilo prisutno 5 korisnika projekta.2. 10. 04. 2019. - Kaznionica u Glini - održane su filmske i edukativne radionice na kojima je bilo prisutno 23 hrvatskih branitelja.

- Prezentacijom dokumentarnog filma Kako je obranjena Hrvatska II. dio provedena je aktivnost filmske radionice koju je proveo g. Ištvan Filakovity. Za isti dokumentarni film dobili smo suglasnost od HRT-a - dokumentarni program, na čemu se zahvaljujemo HRT-u.

U sklopu radionice nastavljen je i dio aktivnosti edukativne radionice o pravima hrvatskih branitelja koje je provela voditeljica projekta Marija Kronja.3. 16. 04. 2019. - Kaznionica u Lepoglavi - provedene su edukativne radionice o pravima hrvatskih branitelja i statusnim pitanjima na kojima je bilo prisutno 17 hrvatskih branitelja. Iste je provela voditeljica projekta Marija Kronja.

U sklopu edukativnih radionica nastavljena je aktivnost filmskih radionica na kojima je prezentiran II. dio dokumentarnog filma "Kako je obranjena Hrvatska" a koje je proveo g. Ištvan Filakovity4. 24. 04. 2019. - Kaznionica u Glini - održane su filmske i edukativne radionice na kojima je prezentiran dokumentarni film "Kako je obranjena hrvatska II. dio." Filmske radionice proveo je g. Emil Mišković.

- Aktivnosti edukativnih radionica provela je voditeljica projekta Marija Kronja, a na obje radionice bilo je ukupno prisutno 22 hrvatskih branitelja.


U sklopu izrade projekta Virtualni Domovinski rat - faza 3 "akcija Pakrac", izvršene su pripremne radnje za početak snimanja te je izvršen i dizajn i programiranje osnovnih grafičkih i produkcijskih elemenata. Završena je izrada konačnog scenarija i sva poratna dokumentacija.