Get Adobe Flash player
Dana 14.02. 2019. u sklopu projekta UHBDDR "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije" otvorena je prva izložba u ovoj godini pod nazivom "Ljubav sve pokreće" skupine autora - članova Hrvatsko-švedskog društva.

Suradnja s civilnim društvima, među kojima je i Hrvatsko - švedsko društvo, pokazalo se od iznimne važnosti, kako za projekt tako i za njegove krajnje korisnike.

Hrvatski branitelji koji se bave umjetnošću na ovaj način proširuju svoja znanja, vještine te postižu kvalitetnije socijalne sposobnosti što u konačnici djeluje na poboljšanje kvalitete njihova života i psihosocijalnog stanja.

Izložba predstavlja slikare različite dobi, umjetničkih opredjeljenja, ideja, izvedbi, slikarskih tehnika, od crteža, akvarela, ulja na platnu do izrade unikatnog umjetničkog nakita.

Moto ove izložbe "Ljubav sve pokreće…" želi naglasiti da bez ljubavi iskazane na različite stvaralačke načine, naš svijet i naši odnosi izgubili bi onu neuhvatljivu, ali srcu i duši prepoznatljivu dubinu koja nas povezuje.

Izložbu je otvorio voditelj projekta i glavni tajnik Udruge gosp. Franjo Pavičić uz članove Hrvatsko-švedskog društva gosp. Vladimira Ivaniševića i gđe. Antonije Cesarec koji su prezentirali izložbu.
Povodom svetkovine sv. Vlahe i Dana grad Dubrovnika, članovi UHBDDR ogranka Dubrovnik aktivno sudjeluju u svim protokolarnim zbivanjima organizacije Grada, koja se već tradicionalno održavaju svake godine još od davne 972.

Dana 02.02. 2019. godine zajedno sa predstavnicima vlasti Republike Hrvatske, Dubrovačko - neretvanske županije te grada Vukovara članovi Udruge odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen križa na gradskom groblju Boninovo.