Za potrebe izvođenja aktivnosti u sklopu projekta Virtualni Domovinski rat, akcija Jaguar faza II. Nabavili smo dva primjerka eksternog nosača memorije: WD My Passport kapaciteta 5TB svaki.

Uređaji će služiti za pohranu sirovine za potrebe izrade audiovizualnog dijela projekta te će po izvršenju svih elemenata produkcije poslužiti i kao pohrana za gotov projekt.

U dodatku poslužit će i za pohranu (do zaključenja kapaciteta) budućih elemenata istog projekta.Edukativna radionica o statusnim pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u organizaciji UHBDDR Ogranak Peteranec održana je dana 21.02.2024., uz nazočnost: Ivana Turkovića, načelnika sektora za stambeno zbrinjavanje MHB, te Alena Šahinoivća, savjetnika za pravne poslove MHB i predstavnice Središnjice Udruge Marije Kronje.

Radionici je bilo prisutno 60 branitelja, te uz prezentaciju i pojašnjene Izmjena i dopuna Zakona o pravima hrvatskih branitelja, branitelji su dobili jasniju sliku o samom zakonu.

     Poštovani članovi

U linkovima na stranici navedene su novosti o statusnim pravima hrvatskih branitelja:

1. Izmjene i dopune zakona o pravima hrvatskih branitelja

2. Povećanje visine naknade za tjelesno oštećenje

3. Preventivni pregledi

4. Veteranski centriZvonko Milas, predsjednik udruge Petar Lovrić, predsjednik Središnjeg odbora Marija Kronja, rizničar e-mail: marija@uhbddr.hr