OBAVIJEST

Svim članovima Udruge koji su potpisali pristupnicu za članstvo u Udruzi od 01.07.2020., nadalje.

Članstvo u Udruzi postaje punopravno trenutkom potpisivanja pristupnice i odobrenjem iste od strane nadležnih tijela Udruge, što za rezultat ima da član koji prođe navedenu klasifikaciju ima sva prava i obveze članstva u Udruzi.

Formalno izdavanje iskaznice će se izvršiti od strane Središnjice udruge čim okolnosti uvjetovane nedavnim potresom i katastrofalnom poplavom dopuste.POŠTOVANI ČLANOVI UDRUGE

U dopisu su upute o načinu isplate dividende iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2019.g.

LINK: ISPLATA DIVIDENDE ČLANOVIMA FONDA HB ZA 2019.G.


Dragovoljci UHBDDR-a Podružnice VPŽ,50.sam.bat.Virovitica i Vukova iz Taborišta,uključili su se u akciju dragovoljnog vraćanja ilegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava na području VPŽ.


Na području Virovitičko-podravske županije od 19.10. do 30.10.2020., traje akcija dragovoljnog vraćanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koju provodi Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s ZUIČ HVIDRA VPŽ i braniteljskim udrugama te regionalnom i lokalnom samoupravom.

U ovoj akciji poznatoj pod nazivom "Manje oružja-manje tragedija" koju naša Policijska uprava provodi već duži niz godina, potiče se građane da predaju oružje ili minsko-eksplozivna sredstava.

Na štandu u Virovitici koji je postavljen ispred Knjižnice i čitaonice uz policijske djelatnike sudjeluju i Dragovoljci UHBDDR-a pod.VPŽ,50.sam.bataljuna Virovitica i Vukova iz Taborišta koji susvesrdno podržali ovu hvale vrijednu akciju i još jednom pozvali građane da joj se odazovu u što većem broju.

Tako se je i ovom prilikom pokazalo, da iako je od rata protekao dugi niz godina, još uvijek postoji potreba za podizanjem svijesti i edukacijom građana o opasnostima od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava kao i raznog pješačkog i drugog oružja.

Na što UHBDDR-a već dugi niz godina ukazuje te kroz projekt "Oprez Oružje i mine" u suradnji sa prof.Mirkom Rukavinom, educira djecu osnovno školskog uzrasta na opasnosti od istih sredstava a posebno u pred blagdansko vrijeme, kada se djecu upozorava i na velike opasnosti od pirotehničkih sredstava.

UHBDDR-a sudjeluje i u akciji "Manje oružja-manje tragedija" a u sklopu akcije "Mir i dobro" u suradnji sa PU Virovitičko–podravskom, kada su prošle godine u mjesnom domu u Taborištu ,građani predali veću količinu streljiva i eksplozivnog oružja.

Sve ove akcije podržavamo i sudjelujemo u njima a u svrhu upozoravanja na velike opasnosti od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava i na moguće tragedije i posljedice koje proizlaze od istih a osobito kod djece.Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije položili su danas vijence i zapalili svijeće povodom 17. obljetnice otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na širem području Osojnika.

Već tradicionalno na današnjidan počast poginulima na ovome mjestu odali su i članovi obitelji poginulih, Grada Dubrovnika, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske,udruga proisteklih iz Domovinskog rata te pripadnici 163. brigade.

Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa u crkvi sv. Jurja Osojnik.

Na polaganju vijenaca bili su prisutni i predstavnici UHBDDR OGRANAK DUBROVNIK.


Članovi UHBDDR OGRANAK PETERANEC 04.10 2020 g., sudjelovali na 28 vojnom hodočašću u Mariji Bistrici
NA OVOME LINKU MOŽETE PROČITATI SVE O NAČINU PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA OSTVARIVANJE HRVI

EDUKATIVNA RADIONICA - PRIZNAVANJE PRAVA NA STATUS HRVIDana 01.10.2020.godine, otkriveno je spomen obilježje na Brgatu i Dubokoj Ljutoj, u znak sjećanja na obranu Župe Dubrovačke u Domovinskom ratu.

Inicijator i organizator izgradnje spomen obilježja je naš ogranak UHBDDR Ogranak Župa Dubrovačka, u suradnji sa općinom Župa Dubrovačka i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, sa područja Župe Dubrovačke.

Otvaranju spomen obilježja prisustvovali su predstavnici Općine Župa Dubrovačka, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Dubrovačko neretvanske županije, te predstavnici našeg UHBDDR Ogranka Dubrovnik i UHBDDR Podružnice Zagrebačke.