Članovi UHBDDR ogranka Dubrovnik
još jednom su pokazali velikodušnost i solidarnost u izrazito teškoj situaciji za Republiku Hrvatsku i sve njene stanovnike.

Naime, članovi su se priključili Stožeru civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije kako bi pomogli svima kojima pomoć bude potrebna.Zbog izuzetno teške situacije u svijetu i Republici Hrvatskoj s kojom se trenutno suočavamo, a koja je nastala zbog virusa COVID - 19, članovi UHBDDR ogranka Jelsa ponovno, kao i u vrijeme Domovinskog rata, pokazuju veliko srce za Hrvatsku i njezine stanovnike.

Naime, članovi UHBDDR ogranka Jelsa stavili su se na raspolaganje Stožeru civilne zaštite općine Jelsa.

Njihov čin ponovno svjedoči hrabrosti, neustrašivosti i predanosti domovini u ovim teškim trenucima za sve nas.


U sklopu projekta UHBDDR "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije" dana 12.03. 2020., otvorena je izložba fotografija Hrvatsko - švedskog društva u galeriji Ruža pod nazivom "Švedska objektivom članova Hrvatsko-švedskog društva".

Ova izložba prikazuje fotografije članova društva koje su snimljene u Švedskoj.

Fotografije prikazuju motive kojim naši članovi žele posjetiteljima približiti ovu lijepu zemlju a potakli su članove da ih zabilježe fotoaparatom.

Švedska svojom bogatom prirodom i skladnom arhitekturom nudi objektivu posjetitelja bezbrojne mogućnosti snimanja.

Izložbu je otvorio glavni tajnik Udruge i voditelj projekta Franjo Pavičić uz kritički osvrt jednog od autora Vladimira Ivaniševića.