Dana 30.09.2020., UHBDDR Ogranak Peteranec obilježio je Dan branitelja Koprivnice uz komemorativne aktivnosti. Odali smo počast svim poginulim braniteljima kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Koprivnici te kod Spomenika u općini Peteranec.

Nakon toga je bilo kratko druženje s članovima ogranka i njihovih obitelji uz pridržavanje epidemioloških mjera.

         


Dana 30.09.2020.g.,u znak siječanja na početak agresije na grad Dubrovnik i jug Hrvatske u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata Ogranka Dubrovnik održan je III. Memorijalni turnir u boćanju na Gromači.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje, obilježavanje je  nastavljeno na Sportskim terenima na Gromači održano je natjecanje braniteljskih udruga u boćanju.

Zbog epidemioloških mjera sudjelovalo je samo pet ekipa.

Nakon polaganja vijenaca i molitve na spomen obilježe prvom hrvatskom predsjedniku i svim poginulim Hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata krenulo je natjecanje.

Prvo mjesto osvojila je HVIDRA GROMAČA, drugo UHBDDR ŽUPA DUBROVAČKA, a trećeplasiran je UHBDDR ZAGREB.

       


NAJAVA:


Članovi UHBDDR OGRANAK PETERANEC sudjelovali u obilježavanju 29.obljetnice oslobađanja vojnog objekta "ŠIŠTAT" Virovitica u organizaciji UHBDDR OGRANAK Taborište Virovitica.
UHBDDR Ogranak Dugopolje organizirao je VII. Hodočašće na Mosor u kapelicu Hrvatskih mučenika. Kapelicu su gradili članovi našeg ogranka Dugoplje, te je završena 2020.godine.

Misno slavlje je predvodio don Dražen Balić, a bilo je prisutno 150 hodočasnika a među njima je bilo 30. djece.

Zahvaljujemo se svim hodočasnicima koji su sudjelovali na ovom hodočašću kao znak sjećanja na sve naše poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.Članovi UHBDDR Ogranak Peteranec dana 12.09.2020., sudjelovali su u pomoći našoj mještanki Marini sestri umrloga hrvatskog branitelja a koja je nedugo ostala i bez oca.

Desetak članova udruge pomagalo je u runjenju kukuruza.NAJAVA: Dana 12.09 2020., održat će se sv.Misa u kapelici Hrvatskih mučenika u 11:00 sati na Mosoru. Polazak sa plitaće u 07:00 sati. Pozivamo vas da uveličate naše slavlje vašim dalaskom.


Dana 05.09.2020., otvoreno je i blagoslovljeno planinarsko sklonište. Sklonište je blagoslovio don. Dražen Balić.

Izgradnja planinarskog skloništa projekt je Hrvatskog palninarskog društva Ljubljan iz Dugopolja.

Naša udruga UHBDDR ogranak Dugopolje partner je navedenog projekta u kojeg je uloženo preko 2000 radnih sati na nadmorskoj visni od 1100m.

Svi prisutni oduševljeni su izrađenim skloništem, te se nadamo da će ostvariti svoju svrhu psihosocijalnog osnaživanja braniteljske populacije te integracije iste u civilno društvo.