Dragi naši članovi poplava u Zagrebu zahvatila je i naše prostorije. U jednom trenutku bilo je preko 40 cm vode, uspjeli smo spasiti dio opreme, te u ovom momentu radimo od doma.

Uskoro će nam HT preusmjeriti fiksnu 01-4855-642.Usprkos svemu nastavljamo sa našim aktivostima.

Sve vaše upite možete dostaviti na naš braniteljski forum koji imate na web stranici www.uhbddr.hr ili na mail marija.uhbddr@gmail.com, te putem telefona 01-4855-642 (čekamo preusmjerenje).Udruga je u proteklom razdoblju prilagodila sve aktivnosti vezane uz rad novonastaloj situaciji i mjerama propisanim od nadležnih službi.

Poduzete su mjere kojima se smanjila potreba za osobnim dolaskom u prostorije udruge.

Na službenoj stranici udruge je otvoren "braniteljski forum" putem kojega članovi, ali i svi ostali branitelji kojima je potrebna pomoć mogu poslati sve upite vezane uz riješavanje svojih potreba.Način korištenja foruma je slijedeći:
  • Na stranici udruge kliknuti na link "Braniteljski forum"
  • Izvršiti registraciju korisnika kroz punuđenu formu registracije - upisati korisničko ime i korisničku zaporku za pristup forumu sami kreirate korisničko ime i zaporku.
  • Pristupiti forumu kroz pregled već postojećih pitanja ili postaviti vlastito pitanje


U idućem razdoblju napraviti će se vizualni pregled/vodič gore objašnjenih koraka kako bi se dodatno olakšalo korištenje foruma.

Potrebno je naglasiti da je na taj način u mnogome olakšano iznalaženja riješenja za sve korisnike foruma jer na jednom mjestu mogu pronaći sva konkretna pitanja i odgovore čime se skraćuje vrijeme koje je potrebno da svaki pojedini branitelj čeka odgovor na svoj upit.

U skladu s novim mjerama nastavljaju se i opće aktivnosti udruge, psihosocijalna pomoć braniteljima, koja se odnosi na savjetovanja u svezi: ostvarivanja statusnih prava, informiranja u svezi zdravstvenih aktivnosti resornog Ministarstva te sve ostale informacije vezane uz braniteljsku populaciju.

U okviru mogućnosti se nastavlja i briga o braniteljima na odsluženju zatvorskih kazni, prvenstveno kroz pisanu komunikaciju.

Na kraju ponovo naglašavamo potrebu za aktiviranjem članova udruge i svih branitelja kojima je potrebna pomoć krozforum na stranici udruge jer se tim putem uspostavlja koristan alat koji u budućnosti osigurava brže i efikasnije rješavanje potreba širokom sloju korisnika.


Tvrtka A1 Hrvatska, za članove naše Udruge, napravila je ponudu telekomunikacijskih usluga (fiksna i mobilna linija, mobiteli, interneti i dr.).

Obzirom da akcija za nas traje do 24.kolovoza 2020. godine, molimo sve zainteresirane članove da se jave u Središnjicu Udruge, Zagreb, Gundulićeva 45 u vremenu od 9:00 do 12:00 sati za sve dodatne informacije i dobivanje koda za kupnju navedenih proizvoda uz popust.


U dogovoru s Općinom Župa dubrovačka, načelnikom Silvijom Nardeli, koji su isti i investitori, podigli smo spomen obilježja na Brgatu i Platu.

UHBDDR OGRANAK ŽUPA DUBROVAČKA je potakla ovu zamisao i glavna je u ostvarivanju istih. Još nije sve gotovo,ali vjerujemo da ce biti do 01.10.2020.,gdje ce te biti isti i pozvani.U organizaciji udruge UHBDDR OGRANAK PETERANEC održan je IX memorijal


Zbog pandemije memorijal organiziran je samo uz sudjelovanje članova udruge i članova njihovih obitelji. Na druženju je sudjelovalo pedesetak učesnika.

Uz malo takmičenje u Beli, Pikadu, visečoj i kamenu s ramena obilježili smo naše malo okupljanje.

Gosti su bili izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Zvonko Beljo koji je i otvorio IX memorijal te dožupan Ratimir Ljubić.

Položeni su vijenci i lampaši na spomeniku za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.