26.05. 2020.
, obilježena je 28. obljetnica oslobađanja Rijeke Dubrovačke i deblokade Dubrovnika.

Počast poginulima iskazali su i predstavnici naše udruge UHBDDR, ogranak Dubrovnik, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, gradskih kotara i mjesnih odbora te udruga HVIDRA.

Program obilježavanja započeo je u jutarnjim satima kod spomen obilježja u Mokošici i Sustjepanu, gdje je odana počast žrtvama koje su svoje živote položili za oslobođenje dubrovačkog područja od Pobrežja do Sustjepana za vrijeme srpsko-crnogorske okupacije.Uređenje kampa Emaus na otoku Krapnju kojim će se služiti i u kojem će boraviti hrvatski branitelji oboljeli od ptsp-a projekt je koji je odobren od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.

Uhbddr ogranak Dugopolje 18. i 19.05. 2020., pridružio se hvalevrijednoj akciji uređenja kampa te su donirali svoj rad kako bi branitelji i članovi njihovih obitelji mogli besplatno ljetovati i prolaziti kroz duhovne obnove u kampu Emaus.

Zahvaljujemo se naš članovima na ovoj hvalevrijednoj akciji.
U znak sjećanja na našeg prijatelja, člana i suborca.
Uvijek s nama u srcu, članovi UHBDDR.


Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata obzirom na novonastalu situaciju i preporuku Nacionalnog stožera civilne zaštite u vidu psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja uvela je mogućnost video poziva kako bi branitelji i članovi njihovih obitelji imali mogućnost vizualnog kontakta.

Prilagodili smo se novo nastaloj situaciji, te nam je radno vrijeme svakim radnim danom od 9-12 sati.

Ukoliko imate potrebu za video pozivom isti je potrebno najaviti.

Email za video poziv: marija.kronja.uhbddr@gmail.com


Podaci za pristup video pozivu


Google Hangouts alat putem kojeg se može spojiti na video poziv/konferenciju. Na kanal se mogu spajati svi korisnici koji imaju gmail račun.

Dovoljno je na mobitelu instalirati aplikaciju i na video poziv možete pozvati bilo koga tko ima gmail račun koji je besplatan.

- aplikacija za pametne telefone (Android i iPhone) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.talk&hl=hr

Na računalu Google Hangouts je sastavni dio gmail račun te isti možete otvoriti klikom na link hangouts.google.com  ili ga jednostavno otvoriti u pregledniku emaila u donjem lijevom kutu pod oznakomNa laptopima preporučamo korištenje slušalica radi izbjegavanja mikrofonije. Ukoliko koristite zvučnik, koristite samo jedan uređaj u prostoriji radi izbjegavanja mikrofonije.

NAPOMENA: Za pomoć kod spajanja na video poziv stojimo na raspolaganju u okviru radnog vremena na kontakt telefon 01/4855 642