U sklopu projekta UHBDDR "Kulturne aktivnosti braniteljske populacije" dana 20.02. 2020., održana je kolektivna izložba fotografija pod temom "Vode", skupine autora koja sebe naziva "Fotopogledi" a čine ju Matija Stošić, Zrinka Lovrić, Zvonimir Veber i Vladimir Superina.

 Ovom izložbom ujedno se i obilježio svjetski dan voda, gdje je svaki autor svojim fotografijama izrazio odnos prema ljepoti, živom svijetu i važnosti vode bez koje život nebi postojao.

Izložbu je otvorio glavni tajni Udruge i voditelj projekta Franjo Pavičić uz kritički osvrt jednog od autora Vladimira Superine.

         


U skladu sa zakonskim propisima, dana 05.02. 2020., u prostorima Udruge održan je sastanka Nadzornog odbora.

Nadzorom dokumentacije o financijskom poslovanju UHBDDR za razdoblje od 01.01. 2019., do 31.12. 2019., utvrđeno je da se isto vodilo sukladno Zakonu o udrugama, Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija i Pravilniku o izvještavanju u neprofitnom računovodstvu.Pred crkvom dubrovačkoga zaštitnika sv. Vlaha dana 02.02. 2020., na blagdan Svjećnice u Dubrovniku je tradicionalno otvorena 1048. Festa sv. Vlaha i dan grada Dubrovnika.

Svečanom slavlju prisustvovali su predstavnici državnih i gradskih vlasti te predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja na groblju Boninovo predsjednik UHBDDR-a gosp. Zvonko Milas, te članovi UHBDDR-a ogranka Dubrovnik odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Povodom svetkovine sv. Vlahe i Dana grad Dubrovnika, članovi UHBDDR ogranka Dubrovnik aktivno sudjeluju u svim protokolarnim zbivanjima organizacije Grada, koja se već tradicionalno održavaju svake godine još od davne 972.