Projekt “Virtualni Domovinski rat” – siječanj 2023.

Autor: Udruga Uhbddr
event 31.01.2023.
Bez naslova

Dana 04.01.2023., godine u Zapovjedništvu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva član naše Udruge i autor projekta Virtualni Domovinski rat Emil Mišković prezentirao je projekt brig. Ivanu Kruliću načelniku Ureda zapovjednika HRZ-a i boj. Antoniji Trupinić časnici za odnose s javnošću HRZ-a.

Brigadir Krulić i bojnica Trupinić prepoznali su kompleksnost projekta i izrazili spremnost Ureda zapovjedništva da budu na raspolaganju produkcijskom timu u realizaciji projekta.

Svoj su stav potvrdili i u praktičnom smislu jer su g. Miškoviću odobrili pristup izuzetno vrijednom eksponatu koji se nalazi uskladišten na prostoru vojarne “Pukovnik Marko Živković” helikopteru Mil Mi-8 “Staroj frajli” prvojletjelici novonastalog HRZ-a 1991. godine.

Ta će letjelica, zajedno s drugim važnim eksponatima HRZ-a iz razdoblja Domovinskog rata biti uključena u nadolazeće cjeline projekta Virtualni Domovinski rat.

Na kraju prezentacije brig. Krulić se osobno zahvalio čitavom timu projekta i Udruzi na naporu koji čine za očuvanje istine o Domovinskom ratu, nešto što on osobno kao sudionik Domovinskog rata izuzetno cijeni i svakom prilikom podupire.

Udrugu financijski podržavaju